Öne Çıkanlar Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem Kula Devlet Hastanesi enflasyon açıklaması

Manisa Müftüsü Cihan’dan Hicri yılbaşı mesajı
Manisa Müftüsü Sinan Cihan 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının Hicri Yılbaşıyla birlikte başlayacağını belirterek tüm İslam Aleminin Muharrem ayını ve 1438’inci Hicri yeni yılını kutladı.
Manisa Müftüsü Sinan Cihan 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının tanıtım programını Müftülükte gerçekleştirdi. Bu yıl ki temanın ‘Cami ve Kitap Medeniyeti’ olarak belirlendiğini kaydeden Müftü Cihan hafta etkinliklerinde kitap ve camilerin önemine vurgu yapılacağını açıkladı.
Hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılacak
Cihan haftanın programını şöyle açıkladı: “1 Ekim Cumartesi günü Kula Şah Süleyman Camiinde saat 10.00-13.00 arasında hafızlık merasimi yapılacak. 2 Ekim Pazar Günü Yunusemre’nin Davutlar Mahallesinde saat 11.00’da mahalle camiinin açılışı gerçekleştirilecek. 3 Ekim Pazartesi Günü Müftülük olarak saat 10.30’da Manisa Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret edeceğiz. 5 Ekim Çarşamba Günü Bedesten Nikah Salonunda Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Temel Kacır’ın ‘Kitap ve Cami’ konulu konferansı gerçekleştirilecek. 6 Ekim Perşembe günü saat 15.00’te Kur’an Kursu öğrencilerimi tarafından İL Halk Kütüphanesi ziyaret edilecek. 7 Ekim Cuma Günü Cuma Namazı öncesi Hatuniye Camiinde 215 hatimin duası yapılacak, gün boyu Kızılay’a kan bağışında bulunulacak ve Cuma Namazı sonrası da vatandaşlarımıza aşure dağıtımı yapılacak. Hafta boyunca huzurevi ve hastane ziyaretleri de gerçekleştirilecek. Celal Bayar Üniversitesi ile ‘Cami ve Kitap’ konulu bir panel dekim ayı içerisinde uygun bir tarihte gerçekleştirilecek.”
Hicri yeni yıl başlıyor
Manisa Müftüsü Sinan Cihan Manisa’da 1700 civarında cami, 450 Kur’an Kursu ve 2 bin 250 personel ile din hizmetlerini yürüttüklerini belirterek Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlı olmasını temenni etti.
Müftü Cihan 2 Ekim’in aynı zamanda hicri takvimde 1 Muharrem ayına denk geldiğini ve Muharrem ayının Hicri yeni yılın başlangıcı olduğunu hatırlatarak, "Peygamber efendimizin miladi 622 yılında Mekke’den Medine’ye yaptığı hicretin esas alındığı hicri yeni yıl tüm Manisalılara ve İslam Alemine hayırlı olsun." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel