Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Magider Üyelerinin Sorunlarına Çözüm Yolları Arıyor
Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) hem üyelerini ziyaret ediyor, hem de üyelerinin sorunlarını dile getirip, çözüm yollarını arıyor.
Her hafta bir konuyu ele aldıklarını belirten MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, bu hafta ise eğitimle ilgili sıkıntıları dile getirmek için toplandıklarını aktardı. Eğitimin ticari zemine oturmasına rağmen hala duygusal bir meslek olduğunu vurgulayan Aloğlu, “Öğretmenlerimiz bu toplumun mimarıdır. Onlar yeni neslin yetişmesine katkı sağlıyor. Onlar iyiyse bu toplumun bir melek, eğer onlar kötüyse de bu toplumun şeytanlaştıracak duruma gelebildiğini biliyoruz. O yüzden de öğretmenlerimizin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini, asıl çözülmesi gereken sorunların eğitim ve öğretmenlerimizin sorunları olduğunu temenni ediyoruz. Her alanda teorik bilgiyi pratiğe dökmeliyiz. Bizler İngilizce anlıyoruz ama konuşamıyoruz. Konuşmak zaten Türkiye’nin sorunudur. Bunu tamamen pratiğe dökmekte fayda olduğunu tavsiye ediyoruz. ” dedi.
Eğitimci Kürşat Hatipoğlu, en büyük sıkıntının eğitim sisteminin sürekli değişmesi olduğunu kaydetti. Buna şuan müdahale edemediklerini ifade eden Hatipoğlu, özel teşebbüslerle Manisa’da çözmeye çalıştıklarını belirtti. Okullardaki eğitim sisteminin gelişmesi için çalışılması gerektiğini söyleyen Hatipoğlu, “Okullarda ikinci sınıftan başlıyor, lise sonuna kadar İngilizce eğitimi veriliyor. Gençlerimiz bu kadar İngilizce görmesine rağmen, İngilizce ifade ettiklerini göremiyoruz. İngilizce’nin ders olmadığını, bir dil olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel