Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Kütüphaneler Haftası Alaşehir’de kutlandı

Alaşehir Ortaokulu tarafından organize edilen Kütüphaneler Haftası Alaşehir Ortaokulu Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Kütüphaneler Haftası kutlamalarına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Koyuncu, Okul Aile Birliği Başkanı Selda Sözüer ve yönetim kurulu üyeleri, ilçede bulunan tüm okullardan görevli idareci, öğretmen, öğrenciler ve yazar Bestami Yazgan katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Alaşehir Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sergilendi. Törenlerden sonra yazar Bestami Yazgan kitaplarını okuyucuları için imzaladı.

Alaşehir Ortaokulu Müdürü Süleyman Büyükkarcı törende yaptığı konuşmada, "İnsanoğlu binlerce yıl önce taşları yontarak başladığı medeniyet yolculuğunda bugün başka gezegenlerde var olabilecek bir yaşamın izlerini sürer hale gelmiştir. Bütün bu gelişimi öğrenerek, anlayarak, bilgiyi işleyerek ve dönüştürerek başarmıştır. Bir düşünürün dediği gibi ’Taş Devri, dünyadaki taş kaynakları tükendiği için değil; insan aklı geliştiği için sona ermiştir. Dünyanın bütün kadim inançlarına ve öğretilerine baktığımızda hepsinin en başta bilgiye ve öğrenmeye ne kadar değer verdiğini, insanın öğrenerek zihnini ve düşünce dünyasını geliştirmesini salık verdiklerini görürüz. Yani başka bir deyişle bilmek ve öğrenmek hangi kaynaktan olursa olsun bütün inançların erdem kabul ettikleri ortak bir değerdir. Binlerce yıldır tarih sahnesinde var olan, farklı farklı coğrafyalarda kurduğu medeniyet ve kültür iklimleriyle insanlığın ortak mirasına sayısız katkılarda bulunmuş büyük bir milletin bugünkü mirasçıları ve ’Oku’ emriyle başlayan bir kitabın muhatapları olan bizler de aynı anlayışa sahibiz. Ancak okuma ve bilgiye verdiğimiz değer konusunda bir öz eleştiri yaptığımızda bugün olmamız gereken yerlerin çok altında olduğumuzu da mahcup bir şekilde kabul etmek zorundayız." dedi.

Yazar Bestami Yazgan da, "Dünya ağaç olsa, çiçeği çocuk olurdu. Bilgi bir oyun olsa çiçeği kitap olurdu. Bugün burada dünyanın iki güzel çiçeği bir araya gelmiş. Kitap yok olursa toplum hafızasını kaybetmiş gibi olur. Vücudumuzun nasıl gıdaya ihtiyacı varsa, aklın bilgiye, kalbimizin de sevgiye ihtiyacı vardır. Allah’la konuşma ihtiyacı olan Kur’an-ı Kerim’i, Atatürk’le konuşmak isteyen Nutuk’u okusun" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel