Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Kula’da “Kanser” Semineri
Manisa’nın Kula İlçesinde Manisa Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürlüğü tarafından taraması mümkün olan kanser tipleri hakkında seminer verildi.
Kula Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapılan seminere Kula Sağlık Grup Başkanlığına bağlı aile hekimleri, aile sağlık elemanları, sağlık evlerinde görev yapan ebe hemşireler ve Selendi’de görev yapan aile hekimleri katıldı. Manisa Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Dr. Kezban Yücel taraından verilen seminerde “Taraması Mümkün Olan Kanser Tipleri” konusu ele alındı. Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Sorumlusu Dr. Kezban Yücel’in konuşmacı olarak katıldığı eğitim ve bilgilendirme seminerinde kanser hastalığının tanımı, hastalığın oluşum nedenleri, hastalıktan korunma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi. Dr. Yücel kanseri tanımanın ve erken teşhisin çok önemli olduğunu, tarama programlarının önemini anlatarak, erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı. Yücel “Kalın bağırsakta kanamalara bağlı olarak çıkacak olan bulgular bu test ile birlikte kendini gösterecek olup aile hekimleri tarafından, doğru şekilde yönlendiriliyor. Bu şekilde kalın bağırsak kanseri gibi sıklıkla görülmekte olan bir kanser türünün de erken dönemde önüne geçilmesi ve en etkili şekilde tedavi edilmesi sağlanıyor” diye konuştu. Mamografinin önemine değinen Dr. Yücel, “Bunun dışında meme kanseri için 40-69 yaş arasında Mamografi yapılması gerekiyor. Manisa merkezde olduğu gibi birçok merkezde, Mamografi işlemleri aile hekimleri ve hekimler tarafından planlanıp uygulanacak” dedi.
HEKİMLİKLER DE ÜCRETSİZ
Yücel ayrıca rahim ağzı kanserlerinde 30-65 arası yaş grubuna dikkat çekerek, “Yine rahim ağzı kanseri için, özellikle 30-65 yaş arası kadınlardan rahim ağzı sürüntüsü alarak HPV DNA denilen bir test uygulanıyor. Piyasa değeri oldukça yüksek olan bu testi aile hekimlikleri ve KETEM’lerde ücretsiz yapılabiliyor. Yapılan test sonucunun temiz çıkması sonucunda da sonraki 5 yıl içerisinde rahim ağzı kanseri ile ilgili herhangi bir risk taşımayacağı konusunda da yine bilgilendiriliyor" diye konuştu.
ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI YAPILIYOR
Düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Kula Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız ise "Kula’da aile hekimlerimiz tarafından vatandaşlarımıza farkındalık oluşturmak adına taraması mümkün olan kanser tipleri taraması ücretsiz olarak yapılmaktadır. Kanser hastalığının öneminin ve erken teşhisin farkında olmalıyız. Farkındalık oluşturmak için yapılmış olan bu toplantıda sunumu yapan Kanser Birim Sorumlusu Dr. Kezban Yücel’e teşekkür ederim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel