Öne Çıkanlar Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü para Başakşehir

Kula’da Ahilik Haftası Kutlandı
Bu yıl 29’uncusu kutlanan Ahilik Haftası Manisa’nın Kula ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kula’da, Ahilik Haftası Yunus Emre Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Kula Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Dericiler Odası Başkanı Yunus Kilimci, ilçe milli eğitim şube müdürleri, belediye meclisi üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, “Ahilik yaklaşık bin yıla yakın süregelen bir gelenektir. Ahilik teşkilatı sıradan bir örgütlenme modeli değildir. Sosyal hayatın düzenlenmesinden, iktisadi hayata ve vatan savunmasına kadar millet olmanın tüm özelliklerini içinde barındıran, Türk milletine has sosyo-ekonomik bir düzendir. Ahilik sanat, ticaret ve mesleğin, olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş birleşimidir. Ahi bir sanat, meslek veya ticaret sahibi olmakla birlikte olgun ahlaklı, merhametli, iyiliksever ve her işinde her davranışında dürüst ve güvenilir ahlaklı kişi demektir." dedi.
Konuşmaların ardından esnaflardan oluşturulan Kula Yaren Ekibi bir gösteri sundu.
KAYMAKAM GÜVEN’E ZİYARET
Meydandaki törenin ardından esnaf odaları başkanları ve yöneticileri Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kula Kaymakamı Murat Güven’i ziyaret etti.
Ziyarette Konuşan Kula Esnaf Odası Başkanı Aytekin Şadan, “Ahilik sadece Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir. Günümüzde Ahiliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Sosyal dayanışma, hizmet, samimiyet, cömertlik, Allah’tan başkasına kul olmama, insan sevgisi, iyi niyet, kibir ve bencillikten uzaklaşmak, merhamet ve iyi kalpli olmanın adıdır ahilik" dedi.
Kula Kaymakamı Murat Güven ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek esnafların Ahilik Haftasını kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel