Öne Çıkanlar recai şeyhoğlu recep tayyip erdoğam nurullah savaş genel kurmay başkanlığı niğde saldırısı

Kırsal Kültür İçin Pedal Çevirdiler

Manisa Bisiklet Spor Kulübü Derneği, Kırsal Turizm Derneği ve Yunusemre Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş oldukları ‘Kırsal kültüre pedallıyoruz’ bisiklet etkinliğinde 100'e yakın bisikletli Cumhuriyet Meydanında toplanarak toplu halde trafik ve ambulans ekibi eşliğinde Yoğurtçu Kalesine çıktı. Yoğurtçu Kalesi Yokuşu'nda başlayıp Uzunburun Köyüne kadar bisikletle tırmanma yarışı yapıldı. Yoğurtçu Kalesi etkinlik alanına varan bisikletliler burada Yunusemre Belediyesi'nin vermiş olduğu kumanya ve meyve sularıyla yorgunluklarını giderirken daha sonra Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlisi ve Aigai antik kenti kazı başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin tarafından katılımcılara Yoğurtçu Kalesi'nin tarihi hakkında bilgi verdi. Tanıtımın ardından katılımcılar halat çekme, çuval yarışı, bisikletle yavaş gitme yarışı ve gösterileri gibi birçok etkinlikle keyifli bir gün geçirdi. 
Her iki dernek yöneticisi de bu etkinlikle hem şehrin kırsal turizm açısından önemli noktalarını tanıtmak hem de bisiklet sporunun gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. 
Bisikletleri ile Yoğurtçu Kalesine çıkan bisikletliler, her geçen gün Yoğurtçu Kalesi'nin harap hale geldiğini gözlemlediklerini bu durumdan üzüntü duyduklarını ve ilgili kurumların bir an önce şehir için bulunmaz bir hazine olan bu tarihi yapıya önlem almasını istediler. 
Her yaştan katılımcının bulunduğu etkinlikte özellikle genç bisikletlilerin sayısının fazla olması dikkat çekti. Etkinliğe katılan bisikletliler keyifli bir gün geçirdiklerini, çok eğlendiklerini, ikinci etkinliği dört gözle beklediklerini ifade etti. 
Sporcular böylesine güzel bir etkinliğe katkılarından dolayı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel