Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem şehzadeler belediyesi

Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi Açılışa Hazırlanıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kırkağaç’taki Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki çalışmalarını tamamlıyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisinde açılışa hazırlanıyor. Tesis Kuzey Ege Havzası’nın temizlenmesi yolunda önemli bir konuma sahip durumda bulunuyor. Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Prosesine sahip tesiste yapılan tüm inşaat çalışmaları noktalandı. Yaklaşık 10 milyon lira bedelle inşa edilen tesis, 20 bin metre alana kurulu durumda bulunuyor. 2026 yılına kadar olan birinci aşamada 46 bin nüfusa hitap edecek olan tesisin, 2026 yılında revize edilerek 2046 yılına kadar hizmet vermesi sağlanacak. İkinci aşamada atıksu arıtma tesisi 63 bin nüfusa hizmet edecek.
BAKIRÇAY’A ATIK SU KARIŞMIYOR
MASKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası müşterek kontrollüğünde yapılan tesisin çalışmaya başlaması ile birlikte Kırkağaç’taki atıksular artık Bakırçay’a sorun olmaktan çıkıyor. Soma’daki tesisin tamamlanması ile birlikte ise MASKİ, Kuzey Ege Havzası’nın temizlenmesi yolunda üzerine düşen görevi tamamlamış olacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, inşaatı tamamlanan Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nin, Kuzey Ege Havzası içerisinde yer alan Bakırçay’ın temizlenmesi yolunda büyük bir adım olduğunu belirtti. Başkan Ergün, göreve geldikleri günden beri en çok önem verdikleri ve üzerinde durdukları konulardan birinin atıksu arıtma tesisleri olduğunun altını çizdi. Başkan Ergün, “Gediz Nehri’nde eskiden olduğu gibi yine balık tutulacak bir ortam yaratılacağının sözünü verdik ve çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Kuzey Ege Havzası içerisinde yer alan Bakırçay’ı da kirlilikten kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kırkağaç’ta bulunan tesisimiz çalışmaya başladı. İnşaatı biten atıksu arıtma tesisinde, sadece çevre düzenleme çalışmaları kaldı” dedi. Bakırçay’ın temizlenmesi yolunda atılan ilk adımın başarıyla sonuçlandırıldığını ifade eden Başkan Ergün, “İller Bankası’ndan aldığımız kredi ile inşaatına başladığımız atıksu arıtma tesisimiz, Kırkağaç’ta yaşayan vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Ancak geniş perspektifte düşününce tesis, sadece Kırkağaç’a değil, tüm Manisa’ya, tüm Türkiye’ye, hatta tüm dünyaya hizmet vermiş olacak. Biz daha yaşanabilir bir Manisa için ilimiz sınırları içerinde üzerimize düşen görevleri yerine getirerek insanlık için faydalı çalışmalar yapıyoruz. 20 dönüm alan üzerine kurulu tesisimizin kısa süre sonra açılışını yapacağız. Tesisin tüm Manisalılara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Başkan Ergün, Soma’da inşaatı devam atıksu arıtma tesisi hakkında da bilgi verdi. Ergün, Soma’daki tesisin de tamamlanması ile birlikte Manisa olarak Kuzey Ege Havzası’nın temizlenmesi yolunda üzerimize düşen görevi tamamlamış olacağız. Büyükşehir Belediye kanunu çıkınca Soma Belediyesi’nden devraldığımız Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatında da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibe kredi desteği verdiği projede biz de MASKİ olarak üzerimize düşen görevi fazlası ile yerine getiriyoruz. Soma’daki tesiste faaliyete geçince Soma ve Kırkağaç’ta ortaya çıkan atıksular çevreye zararlı unsur olmaktan çıkmış olacak” müjdesini paylaştı.
TESİSTE BULUNAN YAPILAR
Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nde 1 adet kaba ve ince ızgara, havalandırmalı kum tutucu, giriş debi ölçüm yapısı, giriş terfi merkezi, anaerobik havuzlar, havalandırma ve son çökeltme havuzları, arıtılmış su debi ölçüm ve numune alma yapısı, debi dağıtma yapıları, geri devir terfi merkezi, geri devir debi ölçüm yapısı, blower, çamur susuzlaştırma ve idari bina bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel