Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Kadına yönelik şiddete ‘Dur’ dediler

Manisa’da hemşirelik öğrencileri açtıkları stantla kadına karşı şiddete dikkat çekerek vatandaşlara kendi hazırladıkları broşürleri dağıttı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği stajyer öğrencileri ‘kadına yönelik şiddete hayır’ temalı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanında farkındalık oluşturmak amacıyla stant açarak vatandaşlara broşür dağıttı.

Fiziksel şiddet görmüş kadını sembolize etmek için makyaj yapan öğrenciler, çalışma kapsamında alana ’Kadına şiddete karşı el kaldırın’ yazılı afiş astılar. Halka kendi hazırladıkları broşürler ile şiddet konusunda bilgilendirme yapan 10 stajyer öğrenci herhangi bir şiddete maruz kalındığında da nereye başvurulması gerektiğini anlattı.

Stajyer öğrencilerden sorumlu öğretim elemanları olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalından Doç. Dr. Dilek Özmen, Yrd. Doç. Dr. Aynur Çetinkaya, Araştırma Görevlileri Damla Şahin Büyük, Ali Tayhan ve Fatma Uyar da sosyal sorumluluk projesinde öğrencilere destek oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel