Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

İstiklal Marşı Tiyatroyla Anıldı
 Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Türk Milletinin dirilişinin en güzel temsillerinden biri olan İstiklal Marşı’nın kabulü ve yazarı Mehmet Akif Ersoy anısına Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “Küfe” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Şehir Tiyatrosunda sahnelenen oyuna Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe ve çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz’ün Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı eserinden yola çıkarak yazıp yönettiği, şehir tiyatrosu oyuncularının oynadığı oyun sırasında Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından zeybek ve teke gösterisi gerçekleştirildi. Tek perdelik oyun, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazmayı kabul ettiği süreçten başlayarak, bir milletin destanı haline gelmesini anlatıyor.

Oyunun sonunda performanslarından dolayı Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ve oyuncuları tebrik eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, “Oyuncularımızın da oyun içerisinde belirttiği gibi, Allah bu memlekete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel