Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Genç Memur-Sen'den Medya Okuryazarlığı Konferansı
 Manisa Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferans CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Elbir tarafından verildi. Konferansa Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fevzi Yüksel ve Mehmet Emin Ercan, Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yangın, CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Şirin, Mana-Der Başkanı Şaban Mertyürek, Mudef Başkanı Nedim Kara ve çok sayıda davetli katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılışında konuşan Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mesut Öner, medyanın gençler üzerinde çok büyük etkiye sahip olduğunu kaydederek bireylerin sosyal yaşamdaki davranış ve tutumlarını olumsuz bir biçimde etkileyen, toplumu ahlaki ve kültürel yozlaşmaya sürükleyen bir kısım medya organlarına karşı bilinçli ve değerlerine bağlı bir gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Bilal Elbir, Türkiye’de kitap okuma oranının diğer gelişmiş ülkelere oranla çok düşük oranlarda olduğunu vurgulayarak kitap okuma alışkanlığının genç nesillere büyüklerin örnekliği ile kazandırılabileceğini söyledi. Medyanın toplumu önemli ölçüde etkilediğini ifade eden Elbir, “Medya sadece haber verme kaynağı değildir. Kitleleri ikna etme aracı olarak da kullanılmaktadır. Bu sebeple medyanın eleştirel bir gözle takip edilmesi çok önemlidir.” şeklinde konuştu.
Programın sonunda Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Bilal Elbir’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel