Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi alaşehir mitingi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Manisa Büyükşehir Belediyesi

Fırdanlar hizmetle ilk kez tanıştı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kırkağaç ilçesinin Fırdanlar Mahallesinde hizmete sunduğu yeni kanalizasyon ve içme suyu hatlarıyla vatandaşların büyük takdirini topladı.
Kurulduğundan beri işlerini imece usulüyle yapan Kırkağaç’ın Fırdanlar Mahallesi sakinleri, sağlıklı içme suyuna ve altyapıya kavuştukları için Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’ye teşekkürlerini sundu.
“Cumhuriyet tarihinden beri en güzel, en ciddi hizmet şimdi geldi”
Yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Fırdanlar Mahalle Muhtarı Yüksel Demir, “Köyümüzün altyapı çalışmaları başlamadan önce çok kötü durumdaydı. Her taraf çamur, pislik içindeydi. Lağımlarımız dere yataklarına akıyordu. İçme suyumuz çok sağlıklı değildi. Bazen köyümüzde su oluyordu, bazen olmuyordu. Büyükşehirin sayesinde altyapımız tamamlandı. Hiçbir sıkıntımız kalmadı. Parke taşımız da şuan bitme aşamasında. Ufak tefek sıkıntılarımız dışında bir sorunumuz kalmadı. Köyüm adına tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Allah başımızdan eksik etmesin Cengiz Başkanımızı. MASKİ’den de Allah bin kere razı olsun. Bize çok yardımcı oldular” dedi.
Ramazan Paydaş isimli vatandaş ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Bu köye Sayın Cengiz Ergün’ün getirdiği hizmeti 50 yıldır hiçbir parti, hiçbir yönetim getirmedi. Mağdur olan köylere, elinden geldiği kadar hizmet getirdi. Bundan dolayı kendisine minnettarız. Cengiz Başkan işini iyi biliyor. Kendisinden Allah bin kere razı olsun. Biz 20 yıllık siyasetçi olarak, o partiden olmamasına rağmen kendisine her türlü desteği verdik. Bu çalışmalar devam ettiği sürece de kendisi bu milletin teveccühünü almaya devam edecektir. Köyümüz hiç böyle bir hizmet görmedi. Ufak tefek eksiklerimiz var, onları da tamamlayacağına inanıyoruz. MASKİ Genel Müdürümüze de buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu hizmetlerin devamını diliyoruz.”
“İşler imeceyle yapılırdı”
Daha önce hiçbir şekilde hizmet alamadıklarını öne süren Ünal Altuntaş isimli vatandaş,“Öncelikle Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bu yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çünkü daha önce burası Fırdanlar köyü olarak hizmet almamıştı. Şehir merkezine uzaklığından olsun, köyün küçük olmasından olsun geri kalmış bir köyümüzdü. Aslında bu özlenen bir şey. Önceden imece usulü çalışılıyordu. Çok sıkıntılı oluyordu, işler yürümüyordu. Ama büyükşehir çatısı altında olunca işler daha rahat ve kolay bir şekilde yürümeye başladı. Belki de köy kurulduğundan beri, Cumhuriyet tarihinden beri en güzel, en ciddi hizmetinin hepsini bir anda aldı. Bütün sorunları çözüldü. Özellikle en büyük sıkıntılarımızdan birisiydi suyumuz. Bizim içme suyumuz vardı ama içindeki borularımız küflüydü. Onlar da galvanizli boruya dönüştürülmüş. Bu çok önemliydi. Sağlık sıkıntısı çıkarıyordu. O yönden de çok teşekkür ederiz. Köyümüz gerçekten şuan büyükşehir havasına büründü” derken, Mehmet Koca isimli vatandaş da,“Köyümüzde daha önce bu şekilde bir hizmet yoktu, şimdi geldi. Suyumuz olsun, kanalizasyonumuz olsun, parke taşımız olsun, hepsi için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve MASKİ’ye ayrı ayrı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkür eden mahalle sakinleri, “Büyükşehir Belediye Başkanımızdan da muhtarımızdan da Allah bin kere razı olsun. Her istediğimizi yaptılar. Bir sıkıntımız yok şimdilik. MASKİ Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederiz. Önceden çamurun içinde yaşıyorduk. Şimdi yolumuz, her şeyimiz düzgün” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel