Öne Çıkanlar nurullah savaş mısırdaki idam kararları recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu yunusemre

Esnafa vergi yapılandırması anlatıldı
Kulalı esnafa, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” anlatıldı. Toplantıya esnaflardan fazla katılım olmaması dikkatlerden kaçmadı.
Kula Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından, Belediye Kültür Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında bilgilendirme semineri yapılarak, borçların yapılandırılması konusundaki düzenlemeler anlatıldı.
Toplantıya az sayıda esnaf katılırken Vergi Dairesi Müdür vekili Yusuf Ercan, Kula Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Dokumacılar Manifaturacılar Konfeksiyoncular Odası Başkanı Fehmi Yıldırım, mali müşavir ve muhasebeciler ile az sayıda esnaf katıldı.
Seminerde Konuşan Kula Vergi Dairesi Müdür vekili Yusuf Ercan, "Kanun birçok kuruma olan borçlara ilişkin ödeme kolaylığı getiriyor. Maliye Bakanlığı’nın takip ettiği amme alacaklarından gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezaları, askerlik, seçim ve nüfus para cezaları Karayolu Taşıma Kanunu´na göre kesilen cezalar, kara yolu geçiş para cezaları, öğrenim kredi borçları, ecrimisiller, haksız destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, RTÜK idari para cezaları kanun kapsamına girmektedir. Yukarıda belirtilen amme alacakları için esas alınan tarih 30 Haziran 2016 olup, vergiler için bu tarihten önceki vergilendirme dönemleri kapsama girmekte. Beyannameli mükellefiyetlerde ise bu tarihten önce verilmesi gereken beyannameler kapsama alınmaktadır. Dolayısıyla 2016/07 döneminde ödenecek motorlu taşıtlar vergisi ikinci taksiti ile aynı dönemde ödenecek gelir vergisi ikinci taksitleri ise kanun kapsamına girmemektedir. Yine 30 Haziran 2016 tarihinden önceki tespitlere ilişkin olarak kesilen veya kesilecek olan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları kanun kapsamında bulunmaktadır” diye konuştu.
"Son güne bırakmayın"
Ercan konuşmasını şöyle tamamladı: "Mükelleflerimiz genel alışkanlıkları gereği olabildiğince son güne bırakıyorlar. Son güne bırakmayın, siz hata yapabilirsiniz, bizler hata yapabiliriz, son gün yüklemesi bilgisayarları kilitleyebilir. Ufak bir hata sizin bu yapılandırma şansınızı elinizden alabilir. O nedenle işinizi son güne yani şansa bırakmayın."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel