Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

ergün mahalleri dolaşıyor..
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli’nin Yeşilova Mahallesine giderek vatandaşlarla buluştu. 54 yıl sonra gelen asfaltın sevincini yaşayan Yeşilova sakinleri, 40 bin metrekarelik kilit parke taşının da döşenmesiyle Başkan Cengiz Ergün’ü mahalle girişinde sevinçle karşıladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, araç tanıtım ve temel atma törenleri için geldiği Salihli’de, Büyükşehir Belediyesi tarafından kilit parke ve sıcak asfalt yapılan Yeşilova Mahallesinde vatandaşlarla buluştu. Başkan Cengiz Ergün’e, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Salihli Belediye Başkan Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
‘Kısa zamanda önemli hizmetler yaptınız’

Başkan Cengiz Ergün’ü yeniden mahallelerinde gördükleri için memnun olduklarını kaydeden Yeşilova Mahallesi Muhtarı Emir Satmaz, “Bu kadar kısa bir zamanda çok önemli hizmetler yaptınız. 30-40 yıldır yapılmamış hizmetleri siz bize ulaştırdınız. Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda ve siz Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün köyümüze geldiğiniz için mutlu olduk. Biz siyasetçilerin köyümüze seçimden sonra geldiğini hiç görmedik. Büyük Başkanım 2 defa geldi. Eksik olmasın” dedi.
“Ölüm virajı Büyükşehirle sona erdi”

Muhtar Satmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bizlere İzmir asfaltı kadar kaliteli bir asfalt yaptı. 50 yıldır birçok ölüme sebep olan mahallemizin girişindeki viraj düzeltildi. Can ve mal kaybında neden olan ve köyümüzden de birçok insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan o viraj Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün çalışmaları sayesinde düzeltildi. MASKİ alt yapı çalışması yaptı. Şimdi de 40 bin metrekarelik kilit parke taşı döşeniyor. Kısa zamanda bitecek. Ben muhtarlık çalışmalarımda bu çalışmaları vaat bile edemezdim. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanım Cengiz Ergün olmak üzere Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hakkınız ödenmez” diye konuştu.
‘Hayırlı olmasını diliyorum’
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanım Cengiz Ergün ile birlikte göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ayrım gözetmeksizin bütün Salihlili vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilendik. Başkan Cengiz Ergün’e Salihlili vatandaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum. Başkanımız bizden 5 mahallenin ismini istedi. Biz de Yeşilova’nın da adını verdik. Büyükşehir Belediyesi mahallemizin alt yapısını, kilit parke taşını ve asfaltını yaptı. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
‘Verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz’
Mahalleye yapılan çalışmaları anlatan Başkan Cengiz Ergün, “Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 30 ayı geride bıraktık. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin kurulması sıkıntılı bir süreçti. 17 ilçede bine yaklaşan mahallesiyle bir Büyükşehir Belediyesi var. Bu süreçte değerli Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda ve meclis üyelerimizle beraber ilçemizde neler yapabiliriz onun planlaması yaptık. İlk gelişimde 54 yıldır yapılmayan ve bize yapması nasip olan yolu incelemiştik. Her ilçede 5-6 mahallemizle ilgili Belediyeden ve koordinatörlüklerden isim istedik. İlk etapta 94 mahallenin çalışmalarına başladık. Bunun şuan 55 tanesi devam ediyor. Sizde o öncü mahallelerden bir tanesi oldunuz. İçme suyunu, fosseptiğini, kilit parkesini ve yolu yapılan bir mahalle oldunuz. Yani vatandaş ilçenin merkezinde nasıl yaşıyorsa mahallede de aynı şekilde yaşamını devam ettirecek. Bizim hedefimiz bu ve onun sözünü verdik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmetin sonu yoktur. Başkanımız da yapacak onun yetişemediği yerlerde biz de yardım edeceğiz. İnşallah 42 kilometrelik yolun en son 12 kilometresi kaldı. Alaşehir bölgesinde yol devam ediyor. Güle güle kullanın” dedi.
“Kalan zamanda hizmetlere devam”
En büyük huzurun, halka yapılan hizmet olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “En büyük huzur, halka yapılan hizmettir. Kur’an-ı Kerim’de de yazıyor ‘Halka yapılan hizmet, en iyi hizmettir’ diye. Bundan sonraki kalan süreçte de hizmetlerimiz yapmaya devam edeceğiz. Muhtarımız söylemeyi unuttum dedi, alt yapı yapılmadan önce mahallede muazzam bir koku vardı. Bu kokudan, sinekten kurtulduk dedi” diye konuştu.
“Salihli’ye 302 kilometrelik asfalt”
İl genelinde yapılan asfalt çalışmalarına da değinen Başkan Cengiz Ergün, “Nisan ayından itibaren başladığımız asfalt çalışmalarında 2 bin 500 kilometre asfalt yapma hedefi koymuştuk. Bugün geldiğimiz noktada 2 bin 250 kilometreye ulaştı. Yani yüzde 95’i bitmiş durumda. Bütün ilçe merkezlerine ulaşan, ana yollara ulaşan bütün yollar bitmek üzere. Bunların hepsi sizler için. Sadece Salihli de 2015 ve 2016 yıllarında bitirdiğimiz asfalt bugün itibariyle 302 kilometreye ulaştı. 2 bin 250 biten asfaltın 302 kilometresini Salihli’nin mahalle yollarına yaptık. Önümüzdeki senelerde sizler için hizmete sokacağımız güzel çalışmalarımız da olacak” dedi.
“2017 yılında hedef 120 mahalle”
Başkan Ergün, “Yeşilova ve diğer 93 mahalleye yaptığımız hizmetleri İnşallah diğer mahallelerimize de yapmak nasip olur. 94 mahallemiz yeni yıla kadar hazır olacak. 2017 yılı için şimdiden hazırlık başladı. 120 mahalleyi de yapmayı planlıyoruz. Sonuçta taşını, asfaltını, düğün salonlarını yapıyoruz. Ama Salihli’nin merkezinde de boş durmuyoruz. Bugün geleceğimizin teminatı gençlerimiz için de MABEM binasının temelini attık. Asıl projeler yılbaşına kadar başlamış olacak. Mevcut pazar yerinin altına büyük bir otopark ve meydan ile giyinik pazar yapacağız. 17 Ekim’de ihalesini yapıyoruz. Bir sıkıntı olmazsa temel atma törenini yapacağız. Ayrıca gençlerimiz için Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu inşaatında da sona gelindi. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Vatandaşlar Başkan Ergün’e yoğun ilgi göstererek bol bol fotoğraf çekildi. Başkan Ergün ayrıca 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı başlayan minik öğrencilere kırtasiye seti ve futbol topu hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel