Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Dombıra Sultanbekov Yunusemre'de
 Yunusemre Belediyesi bu yıl ilkini gerçekleştirecek olduğu ‘Uluslararası Yunus Emre Günleri’nde dünyaca ünlü Kazak Sanatçı Arslanbek Sultanbekov’u konuk ediyor. Etkinliklerde sahne alacak olan Sultanbekov’u Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi makamında ağırlayarak, sanatçı ile uzun süre sohbet etti.

Türkiye’de ‘Dombıra’ isimli çalgısı ve aynı adla seslendirdiği halk şarkısıyla tanınan Kazak sanatçı Sultanbekov, ses tellerindeki rahatsızlığa rağmen Yunus Emre Hazretleri’nin anılacağı böylesine güzel bir etkinliğe katılmanın kendileri için bir şeref olduğunu dile getirdi.

Davetlerini geri çevirmeyerek Uluslararası Yunus Emre Günleri’nde sahne almak için Yunusemre’ye gelen Arslanbek Sultanbekov’a teşekkür eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise, “Yunus Emre Günleri’ vasıtasıyla Yunus Emre Hazretleri’ni anacağımız bu organizasyonuma sanatçılarımız, bilim adamlarımız güzel programlar icra edecekler. Yunus Emre Hazretleri’ni, dualarla, okunacak olan Kur’an-ı Kerim ve ilahilerle anacağız. Sanatçılarımız, Yunus Emre’ye ait eserleri seslendirecekler. İnşallah halkımızla beraber manevi bir atmosferde güzel bir iki gün geçireceğiz. Sanatçımız Orhan Çakmak da bu organizasyonun en güzel şekilde gerçekleşmesi için büyük gayretler sarfetti. Kendisine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kardeş ülkemiz Kazakistan’dan gelen değerli kardeşimiz Sayın Arslanbek Sultanbekov da etkinliğimizde sahne alarak bizleri onurlandıracak. Düzenlediğimiz ‘Uluslararası Yunus Emre Günlerimize bütün halkımızı tekrar davet ediyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel