Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Dini Kitaptan Etkilenip Müslüman Oldu
 Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), İktisat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Eduin Armando, Müslüman olarak Hamza adını aldı. Gine-Bissau vatandaşı olan ve daha önceden Hristiyan inancına sahip 29 yaşındaki Eduin Armando, Yunusemre İlçe Müftülüğü’nde gerçekleştirilen ihtida töreni ile Müslüman oldu.Törene Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve eşi Melek Çerçi, Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir Kırkız katıldı. Müslüman olarak Hamza ismini alan genç, bir gün Müslümanlığı anlatan dini bir kitap aldığını ve çok etkilendiğini dile getirdi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Müslümanlığın barış ve kardeşlik dini olduğunu belirterek, “Kardeşimiz kendi özgür iradesiyle Müslümanlığı seçti. Müslümanlık barış, kardeşlik ve esenlik dinidir. Bu kardeşimizin Müslümanlığı seçmesinden dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatında daha mutlu olarak yaşamasını Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“DİNİ KİTAPTAN ETKİLENDİM”

Müslümanlığı seçerek Hamza adını alan Eduin Armando ise Müslümanlığı anlatan dini kitap aldığını ve çok etkilendiğini belirterek, “CBÜ İktisat Fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim. 3 yıldır Manisa’da yaşıyorum. Burada güzel dostluklar edindim. Bir gün Müslümanlığı anlatan dini kitap aldım. O kitabın İngilizcesini okudum. O kitaptan etkilendim. Melek Hanım ile tanıştım. Melek hanım beni hiçbir zaman Müslüman olmam konusunda zorlamadı. O bana sen ne zaman istersen o zaman Müslüman ol dedi. Ona Müslüman olacağımı söyledim. Ben Müslüman olmaya karar verdikten sonra aileme de söyledim. Onlarda Müslüman olmama onay verdi. İlk Cuma namazından çok etkilendim” dedi.

Melek Çerçi ise Hamza ile İngilizce dersi almak için tanıştığını vurgulayarak, “Hamza ile yaklaşık 2 ay önce İngilizce dersi vermesi konusunda tanıştım. İngilizce dersi çalışmaya başladık. İngilizce öğrenirken bazı konuları ona peygamber efendimizin ayeti kerimelerden örnekler vererek anlattım. Bir dostumuz ile birlikte Cuma namazına gitmesini ve babamın hastalığından dolayı dua etmesini ben rica ettim. Onun Müslüman oluşunda ufakta olsa etkim olduysa ne mutlu bana.” diye konuştu.
Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir Kırkız da Müslümanlığı seçen genç kişinin ihtida merasimini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kendi hür iradesiyle İslamiyeti seçmek üzere karar veren bu kardeşimizin ihtida merasimini gerçekleştiriyoruz. Bugün bu ihtida merasimini gerçekleştirdiğimiz için müftülük olarak çok büyük bir gurur yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
İhtida Belgesini Dr. Mehmet Çerçi, Melek Çerçi ve Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir Kırkız’ın elinden alan Hamza’ya, Kuran-ı Kerim, dini kitaplar ve diz üstü bilgisayar hediye edildi. Başkan Mehmet Çerçi, eşi Melek Çerçi ve beraberindekiler ile çekilen hatıra fotoğrafının ardından tören sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel