Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem şehzadeler belediyesi Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu

Dereler MASKİ’yle güvenli hale geliyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelindeki derelerde toplam 20 bin metrelik korkuluk çalışması gerçekleştirerek Manisalı vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlıyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki derelerin insan sağlığı ve güvenliğini tehdit etmesinin önüne geçmek amacıyla toplamda 20 bin metrelik korkuluk çalışması yapıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalarla, dere kenarlarında ikamet eden vatandaşların gönül rahatlığıyla hareket edebilmeleri sağlanıyor. İlk etapta Akhisar, Alaşehir, Salihli, Saruhanlı, Yunusemre ve Kula ilçelerini kapsayan çalışmalardan, Saruhanlı, Yunusemre ve Kula ilçelerindeki korkuluk imalatları tamamlandı. MASKİ, korkuluk döşeme işlemleri kapsamında profil korkuluk ve panel çit olmak üzere iki farklı çeşit uygulama yapıyor. Yerleşim bölgesinin koşullarına ve ihtiyacına göre belirlenen korkuluk tiplerinin montajı, sağlamlık ve dayanıklılık niteliği ön planda tutularak gerçekleştiriliyor.
MASKİ tarafından dere kenarlarına döşenen korkuluklar, yalnızca can ve mal güvenliği sağlanmakla kalmayıp, su taşkın risklerini de ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Monte edilen demir profiller ve çitler sayesinde, taşkınlarına neden olan suyun ivmesi azaltılarak, civarda bulunan tarım arazilerinin ve hanelerin de göreceği zararın seviyesi de mümkün ölçüde düşürülüyor. Bu bağlamda korkuluk imalatları, MASKİ tarafından 17 ilçede sürdürülen dere ıslah çalışmaları için de destekleyici bir uygulama olarak, ıslah işlemlerinin etkinliğinin artması noktasında fayda sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel