Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Davul Zurnalı Eylem
 Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından tüm Türkiye’de alınan karar doğrultusunda Manisa’da da bir gün iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi tarafından Manolya meydanında yapılan basın açıklamasıyla iş bırakma gerekçeleri ve hükümetten beklentiler açıklandı.

Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi adına açıklamayı okuyan Şube Başkanı Rıdvan Mutlu, “Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler ve yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanları ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadır. Bunların yanı sıra sağlık çalışanları için tüm memurların maaşla aldıkları ek ödemeler geciktirilerek yatırılması, yoğun çalışmaya rağmen performans ücretlerinin 1,5 TL gibi komik ücretlere inmesi ve ekonomik kayıpların dayanılacak sınırları çoktan aşması gibi durumlar yaşanmaktadır” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından dün düzenlenen ‘Şifa veren ele vefa’ adlı bir program gerçekleştirdiğini hatırlatan Mutlu, “Öncelikle belirtmek isteriz ki bakanlık hiçbir zaman sağlık çalışanlarına vefa göstermemiştir. Şifa veren elleri sorunları ve dertleriyle baş başa bırakmıştır” diye konuştu.

Sağlıkçıya müjde olarak verilen nöbet ücretlerine yüzde 50 zammı da eleştiren Mutlu, şunları söyledi: “Bir saatlik nöbet ücreti bir doktor için şuan 7 TL, ebe hemşire için 4,7 TL’dir. Bu komik ücretlerin yüzde 50 artması çok büyük bir müjde midir?”
Sadece haklarını istediklerini anlatan Mutlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Haklı taleplerimizi dile getirmek, çalışanların talepleri karşısında vurdumduymazlığa tepki olarak Tıp Bayramı arefesinde iş bırakıyoruz. Alanlara çıktık ve ‘yetti gayri’ diyoruz. Ayrıca, 14 Mart Tıp Bayramı’nda kararlılığımızı devam ettirip aile hekimlikleri ve TSM’lerde Cumartesi nöbetine hayır diyerek iş bırakıyoruz.”

Mutlu’nun açıklamasının ardından sendika üyeleri davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Halayın ardından olaysız meydandan ayrılan üyeler Manisa Devlet Hastanesinde Türk Tabipler Birliği tarafından gerçekleştirilen iş bırakma eylemine destek verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel