Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Çocuklardan sevimli dostlarına ziyaret
Manisa merkez ve ilçelerinde eğitim gören minik öğrenciler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret etti.
Manisa merkez ve ilçelerinde eğitim gören minik öğrenciler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğretmenleri eşliğinde Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden minikler, merkezi gezerek barınak hakkında bilgiler aldı. Ziyaretlerinde miniklere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Gözde Koç ve merkez yetkilileri de eşlik etti. Öğretmenleri eşliğinde öncelikle kedilerin bulunduğu alanları gezen minikler; köpek, kedi ve eşeklerin bulunduğu alanlarda da keyifli zaman geçirdi. Yetkililer tarafından hayvanlar hakkında bilgilendirilen minikler, merkeze kedi ve köpek maması da hediye etti. Minikler sevimli dostlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı. Minik öğrencilere, boyama kitabı ve kırtasiye seti de hediye edildi.
“Hayvanlarımız toplumun vicdanıdır”
Gerçekleştiren ziyaret hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla birçok okuldan gelen minik öğrencilerimiz, sevimli dostlarımıza ziyarette bulundu. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığımız çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştiriyor. Gruplar halinde buraya gelen çocuklarımız sevimli dostlarını hem tanıma fırsatı buluyor hem de onlara olan sevgilerini pekiştiriyor. Öğretmenleri eşliğinde merkezi gezen minik öğrencilerimiz hem keyifli zaman geçiriyor, hem de hayvanlar hakkında bilgilendiriliyor. Ben bu vesile ile Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum. Hayvanları korumanın tek günü olmaması gerektiğini düşünüyorum Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanlarımızın sağlıklı bir ortamda yaşamaları ve onların değerli olduklarını göstermek amacıyla birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Hayvan Barınakları konusunda tüm ilçelerimizde bir çalışma yürütüyoruz. Bazen yer konusunda yaşadığımız sorunlar nedeniyle gerçekleştiremediğimiz barınaklarımız mevcut ama bunun yanında fiziki olarak hizmete sunma aşamasına geldiğimiz birkaç ilçemizde de barınaklarımız mevcuttur. Bunun yanında planlama çalışmaları yapılmış, inşaatına başlanabilecek durumda olan yerlerimizde mevcut. Bundan sonrasında da hem hayvanların sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak hem onların sağlıklı olarak yaşamalarını sağlamak ve hayvanların bizlerin en büyük dostu olduğunu göstermek amacıyla birçok çalışma yürüteceğiz. Okullarda da öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi amacıyla bazı çalışmalarımız olacak. Ben hayvanlarımızın toplumun vicdanı olduğunu düşünüyorum. Onlara iyi davranmak vicdanla ilgili bir husustur. Burada emeği olan başta Sağlık İşleri Daire Başkanlığımız olmak üzere herkesi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Gözde Koç ise sadece 4 Ekim’de değil her zaman minik öğrencilerin buraya ziyaret geldiğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel