Öne Çıkanlar Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp alaşehir mitingi MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi

CHP Grup Başkanvekili Özel:
 CHP Manisa Şehzadeler İlçe Teşkilatı Kongresi gerçekleştirildi. Ziraat Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Semih Balaban ve Namık Kemal Yağcı’nın listelerinin yarıştığı kongrede toplam 306 delege oy kullandı. Seçimli kongrenin sonucunda Namık Kemal Yağcı 94 oy alırken, kongrenin favori adayı Semih Balaban ise 208 oy alarak Şehzadeler İlçe Başkanlığı’na seçildi. Kongrede 4 oy da geçersiz sayıldı. Semih Balaban’ın listesinde ise İlyas Ataş, Ümran Bilek, Yücel Çapraz, Cafer Çeniz, Mustafa Çınarlı, Aylin Dumlu Kılınç, Kıyasettin Karabaş, Ayşe Karaduman, Celal Kurtay, Yunus Emre Marangoz, Aydoğan Ohkan, Nilüfer Özkan, Ahu Tahmilci, Serkan Turbil, Dilek Yeltin, Tülay Yenigün yer aldı.

"TÜRKİYE KARANLIĞA DOĞRU ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR"
Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özel, "Dün akşam 3 tane daha şehit verdik. 2 patlamada birisi keskin nişancıyla. Geçtiğimiz hafta değerli Manisa Temsilcisi’nin burada bulunduğu savunma mesleği baronun Diyarbakır Başkanı Tahir Elçi’yi göz göre göre hepimizin gözünün önünde vurdular. Türkiye karanlığa doğru çekilmeye çalışılıyor. Bu hükümet güvenoyu aldığı gün Rus uçağı düştü. Ertesi gün Tahir Elçi vuruldu. Devamında halen daha akıl almaz gelişmeler devam ediyor. Bir tanesi dünyanın herhangi bir yerinde olsa aylarca gündemden düşmeyecek konular, sabah gerçekleşiyor, öğleden sonra unutulmaya başlandı. Bugün Türkiye’nin dış politikadan başlayarak yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç vardır. Sayın Başbakan’ın yazdığı tuğla kadar Stratejik Derinlik kitabı bir stratejik sığınağa dönüşmüş, sıfır sorun dediği, sıfır sorunsuz komşu noktasına dönüşmüş. Bir bomba patlamakta, 70 milyonun yüreğini yakmaktadır. Türkiye, belki Rusya gibi geçmişin süper gücü, bu günün de önemli bir gücüyle karşı karşıya gelmekte" dedi.
"DÜNYADA İKİ ŞEYİN RENGİ YOK"
Şangay Beşlisi olarak anılan örgütle ekonomik ilişkilerin bitme noktasına geldiğini öne süren Özel, "Bundan sadece 20 ay önce Şangay Beşlisi diye sehven söyleyip, aslında altıdır. Yedincisi biz olmayı planladığımız örgütün tamamında ekonomik ilişkileri bitirme noktasına gelmiştir. Gelinen bu noktada Türkiye’nin hedefi olan yeni vizyon aslında bu salonun hiç yabancısı değildir. Biz vizyonu bir cümleyle ortaya koyalım. Türkiye’nin ve dünyanın bundan anlayacağı çok şey var. Vizyonumuz Ulu Önder Atatürk’ün sözüdür; ’Yurtta sulh, cihanda sulh’. Bundan sonraki süreçte bu ülkenin acilen Türkiye’nin artık içeride ve dışarıda çatışmalara, savaşa, teröre, terörle mücadeleye, para harcamasına ,kan akıtmasına değil, yeniden kendine gelmesine, büyümesine, toplumun kesimleri arasındaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmasına ihtiyaç var. Dünyada iki şeyin rengi yok. Bir tanesi işçinin alın teri, bir tanesi ananın göz yaşı. Bu yüzden biz renksiz bu iki değer üzerinden toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak ezilenin kim olduğuna bakmadan mezhebi, ırkı, dini, dili ne olduğuna bakmadan ve ezenin ortak mücadele noktamız olduğunu bilerek, emeği sömürülenin ne olduğuna bakmadan ama bu emek sömürüsüne gerçek bir sosyal demokrat eşitlikçi bir vizyonla cevap verecek bir Cumhuriyet Halk Partisi’ni hep beraber inşa etmek, bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin kanatları altına bu kitlelerin tamamını toplamak durumundayız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel