Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Çocuklar Bu Proje ile Dijital Hayattan Uzaklaşacak ÖMÜR DEDİĞİN PROGRAMININ KONUĞU İSMAİL AYDIN OLDU çankaya Gündem şehitler için kınama

Çevreci Girişimciler
Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen girişimcilik kursuna katılarak sertifika alan 24 kursiyer kursiyer, Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bahçesine fidan dikti.
Yunusemre Belediyesi, KOSGEB Manisa Şubesi ve İş-Kur Manisa Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyerler, sertifikalarını aldı. Yunusemre Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen kursiyerler sertifikalarını fidan dikerek kutladı. Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Bahçesi’ne fidan diken çevreci girişimciler bu davranışlarıyla takdir topladı.
Merkezin bahçesinde düzenlenen törene Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İş-Kur Manisa İl Müdürü Salim Eroğlu, Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Asım Tokul, Başhekim Yardımcısı Çiğdem Salık, İdari ve Mali İşler Müdürü Yüksel Uçar, Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, Hastane İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Zekiye Yıldız ve kursiyerler katıldı.
KURSLARIN DEVAMI GELECEK
Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar sertifika alan kursiyerleri kutlayarak, “Yunusemre Belediyesi, KOSGEB ve İş-Kur İl Müdürlüğümüz ile birlikte açmış olduğumuz girişimcilik kursumuz sona erdi. Şimdiye kadar bu yönde bir çok kurs açmış, ancak sertifika teslimlerini belediye hizmet binamızda yapmıştık. Bugün burada bir ilk gerçekleştiriyoruz. Girişimcilik kursumuzu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimize sertifikalarını ağaç dikim töreni ile birlikte teslim ederek, onların da dikili birer ağacı olsun istedik. İş-Kur İl Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz girişimcilik kurslarımız devam edecek. İstiyoruz ki buradan eğitim alarak sertifika sahibi olan bütün arkadaşlarımız, ülkemizin ekonomisine katkıda bulunsunlar. Kendilerine bol ve bereketli kazançlar diliyorum şimdiden.” dedi.
50 BİN TL HİBE İMKANI
İş-Kur Manisa İl Müdürü Salim Eroğlu ise desteklemeler hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
“Sertifikalarını alan arkadaşlarımızdan, işyerlerine açarak, Manisa’mızda istihdam oluşturmalarını istiyoruz. KOSGEB Müdürlüğümüz tarafından işyeri açacak kursiyerlerimize 50 bin TL hibe, 100 bin TL de faizsiz kredi imkanı sunulmaktadır. Ayrıca açılan işyerlerinde iki kişi çalıştırıyorsanız, üçüncü kişinin masraflarını da Yine KOSGEB olarak biz üstleniyoruz. Yunusemre Belediyesi ile birlikte bu tür başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.”
ÖNCE SERTİFİKA ALDILAR, ARDINDAN FİDAN DİKTİLER
Girişimcilik Kursu öğretmeni Dilek Selçuk da eğitimlere katılan kursiyerlere iş yaşamlarında başarılar diledi. Sertifikalarını alan kursiyerler öz çekim yapmayı unutmadı. Tören fidan dikimiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel