Öne Çıkanlar sosyal koruma hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri ak parti

Çanakkale 1915 gezici müzesi Sarıgöl’e ziyarete açıldı
MANİSA (İHA) – Çanakkale Zaferinin 101. yıl etkinlikleri kapsamında Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde ziyarete açıldı. Sarıgöl Belediye Düğün Salonunda beş gün boyunca açık kalacak olan sergide bin 500 eser sergileniyor. Serginin bugüne kadar 163 şehirde 10 milyon kişi tarafından ziyaret edildiği öğrenildi.
Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve Sarıgöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hafize Bayraktar tarafından, Sarıgöl’e getirilen Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Sarıgöl Belediyesi Düğün salonunda sergi açtı. Serginin açılışını Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Sarıgöl Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Polat, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl Koordinasyonu Akif Kılıçaslan birlikte yaptı. Davetliler ve öğrenciler tarafından gezilen sergi büyük beğeni toplandı.
"163 sergi 10 milyon ziyaretçi"
Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yörükaslan, bugüne kadar düzenledikleri 163 sergiyi 10 milyon kişinin gezdiğini ifade ederek, “101. yıl etkinlikleri kapsamındaki sergimiz Çanakkale müzesinde olan eserlerin tamamını kapsamaktadır. Sergimizde bin 500 çeşitli malzeme var. Şimdiye kadar, 163 il ve ilçede etkinlikler sergimizi açtık. 10 milyon öğrenci ve vatandaşımız Çanakkale Savaşlarından kalanları ilgiyle izledi. Sergimizde ayrıca 30 adet çeşitli panolar bulunmakta. Amacımız, Çanakkale Savaşının önemini gelecek kuşaklarımıza aktarmaktır. Sergi süresince reyonlarımızdaki malzemeleri de anlatmaktayız. Müze olarak, her gittiğimiz il ve ilçelerimizde Çanakkale Savaşında şehit düşen hemşehrilerinin isimlerinin yazdığı mezarlarını da sergileyerek anmaktayız.” dedi.
"Çanakkale Sergisi beş gün açık kalacak"
Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, müzesinin beş gün süreyle açık kalacağını belirterek, “Çanakkale Şehitliğine gitme imkanı bulamayan öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız için bu büyük bir fırsat. Müzemiz Sarıgöl Belediye Düğün Salonunda beş gün boyunca öğrenci ve vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacaktır. Herkesin mutlaka Çanakkale 101. yıl etkinleri müzesini görmesini diliyorum.” diyerek Sarıgöl halkını sergiye davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel