Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi alaşehir mitingi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Manisa Büyükşehir Belediyesi

CAMİLER ÇOCUK SESLERİ İLE ŞENLENDİ..
Pazartesi günü "Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz" sloganı ile başlayan Yaz Kur’an Kurslarıyla Manisa’daki camiler çocuk sesleriyle şenlendi. Şehzadeler ilçesinde kursların başlaması nedeniyle düzenlenen programda konuşan Manisa Müftüsü Sinan Cihan kurslara katılan çocukların Kur’an-ı Kerimi öğrenmenin yanında nasıl iyi bir insan ve Müslüman olunacağını da öğreneceklerini belirtti.

Geçtiğimiz yıl Manisa’da 50 binden fazla öğrencinin katıldığı Yaz Kur’an Kurslarının başlaması nedeniyle Manisa Şehzadeler İlçe Müftülüğü tarafından tarihi Hatuniye Camiinde tören düzenlendi. Törene İl Müftüsü Sinan Cihan ve Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur, kursta görev yapacak olan Hatuniye Camii İmam Hatip Hayrettin Çoban, Müezzin Şuayip Coşkun, kurs eğiticisi Gülseher Ergüven ve Buse Eylem Ergönül de katıldı.

Hatuniye Camiinde düzenlenen program Müezzin Şuayip Coşkun’un okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından kursa katılan çocuklara yönelik bir konuşma yapan Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, çocukların camilere renk kattığını söyledi. Camilerin önemli mekanlar olduğunu belirten Cihan, “Peygamberimiz Efendimiz, ‘Allah’ın yeryüzünde en sevdiği mekanlar camilerdir’ diyor. Siz şimdi Allah’ın yeryüzündeki en çok sevdiği mekanda bulunuyorsunuz. Dolaysıyla siz şimdi kıymetlisiniz. Anne babanız için, aileniz için çok kıymetlisin. Yüce Allah katında çok kıymetlisiniz. Yüce Allah’ın kelamını öğrenmek, onun mesajların öğrenmek, içeriğini anlamak, hayatımız boyunca bize kılavuzluk yapacak olan hem dini bilgilerimizi, hem de milli bilgilerimizi öğrenmek için geldiniz” dedi.
Kurslarda çocukların ilk olarak Kur’an-ı Kerimi öğreneceklerini kaydeden Cihan, “Ondan sonra bir Müslüman’ın hayatında gerekli olan bilgileri elde etmeye çalışacaksınız. İbadetlerimizi nasıl yapacağımızı öğreneceksiniz. İnançlarımızı nasıl oluşturacağımızı hangi ölçülere göre nelere inanacağız. İyi bir arkadaş nasıl olur onu öğreneceğiz, ailenin iyi bir bireyi, iyi bir çocuğu nasıl olacağız bunlara öğreneceğiz. Birilerine iyilik yapmayı öğreneceğiz. Büyüklere saygı göstermenin, küçüklere sevgiyle yaklaşmanın, bir insan hayatı için ne kadar değerli olduğunu öğreneceğiz. İyi bir insan, iyi bir Müslüman nasıl olur bunu öğreneceğiz” diye konuştu.

Kursların 26 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirten Müftü Cihan, Manisa genelinde yaklaşık bin 500 cami ve Kur’an Kursunda, kursların verileceğini söyledi. Faaliyetlerin başarılı olması için günümüzde sevgi merkezli iletişime ihtiyaç olduğunu vurgulayan Cihan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Hiç kimseyi kırmadan, nefret ettirmeden sevgi dilini ortaya koyarak bu çocuklarımızı camilerimize buyur edeceğiz. Camilerimizi sevdirmeye çalışacağız.”
Müftü Cihan, konuşmasının ardından kursa katılan öğrencilere diyanet tarafından ücretsiz olarak gönderilen kitapları takdim ederek kursta başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel