Öne Çıkanlar alaşehir mitingi MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

Büyükşehir'le Tarih Yeniden Canlanıyor
 Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kent estetiğini güzelleştirmek adına yeni çalışmalarını hayata geçiriyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi kent tarihi ve kent estetiği açısından önemli bir yatırıma imza atıyor. İki belediyenin işbirliğiyle Yunus Emre Caddesi’nde bulunan dükkanların cepheleri yenilenerek, güçlendirilecek.

Yapılan işbirliği sayesinde kentin tarihi mirasının yeniden hayat bulacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimize en iyi hizmeti götürmek için aralıksız çalışıyoruz. Manisa’nın tarihi, kültürel değerlerini korumak için verdiğimiz mücadelelere bir yenisini daha ekliyoruz. Kula Belediyesi’yle beraber Yunus Emre Caddesi üzerinde yer alan dükkanların cephelerinin güçlendirilmesi çalışmamız kültürel turizm için önemli bir adım olacaktır. İlçelerimiz ile birlikte uluslararası düzeyde marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.
‘TURİZM ATAĞINA BAŞLIYORUZ’
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da açıklamasında şunlara yer verdi: "Kula için ciddi çalışmalar yapılmış ancak bunun meyvelerinin alınması için gerekli çalışmalar yapılmamıştır. Artık Kula’nın kabuklarını kırma zamanı gelmiştir. Bunun için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ile planladığımız çalışmaları sahaya yansıtmaya başlıyoruz. İlk olarak cadde ve sokakların yenilenmesi yapılırken diğer yandan da Kula’nın tarihi evlerinin tekrar hayat bulması maksadıyla restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gerçekleştirilen bu turizm atağına şimdide esnafımız dahil edildi. Esnaflarımızın dükkanları tarihi özelliklerine uygun olarak yeniden yapılacak. İlk olarak Kula’nın en çok turist ağırlayan Yunus Emre Caddesi ile işe başlıyoruz. Yapılan bu çalışmalar ile değişen Kula, ağırladığı turist sayısında artış sağlanacak ve esnafımızın kara günleri sona erecek." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel