Öne Çıkanlar Jandarma ekipleri ak parti hazine bakanı sosyal koruma ilk apantisit ameliyatı

Bulgaristan Göçmenleri Karaağaçlı’da Buluştu
Şehzadeler Belediyesi ile Manisa Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneğinin (MAR-GÖÇ) ortaklaşa düzenlediği “Karaağaçlı Balkan Buluşması” vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Şehzadeler Belediyesi olarak projeleri yapmaya devam edeceklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanvekili Ali Özyiğit, “Yapacağımız Kültür projeleri ile Manisa ve Bulgaristan arasında gönül köprüsü kuracağız” dedi.
Şehzadeler Belediyesi ile Manisa Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneğinin (MAR-GÖÇ) ortaklaşa düzenlediği “Karaağaçlı Balkan Buluşması” bu yıl yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Bulgaristan’dan gelen yaklaşık 200 misafir Karaağaçlı’da yaşayan akrabaları ile bir araya geldi. Karaağaçlı Mahalle meydanında düzenlenen “Karaağaçlı Balkan Buluşması” programına Şehzadeler Belediye Başkanvekili Ali Özyiğit, Bulgaristan Dost Partisi Milletvekili Hüseyin Hasan Hafızov, Dost Partisi MYK Üyesi Mehmet Hacı, Yunusemre Belediye Başkanvekili İsmail Kadıoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Mustafa Dandin, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, MAR-GÖÇ Başkanı İbrahim Alkılıç, Bulgaristan’dan ve çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.
Karaağaçlı Balkan Buluşması programının gerçekleşmesine katkı veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür eden MAR-GÖÇ Başkanı İbrahim Alkılıç, “Bu yıl bu etkinliği düzenlememizde bizlere büyük katkı sağlayan değerli Şehzadeler Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. MAR-GÖÇ olarak bundan sonra da bu etkinliğimizi sürdürmek istiyoruz. Bulgaristan’dan şehrimize gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum” dedi.
“BULGARİSTAN TÜRKLERİ OLARAK HER ZAMAN TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ”
Bulgaristan Türkleri olarak her zaman dimdik Türkiye’nin yanında olacaklarını ifade eden Dost Partisi Milletvekili Hüseyin Hasan Hafızov, “Sizlerin topraklarınızdan, halen daha evladı fatihan dediğiniz Bulgaristan Müslüman Türk kardeşlerinizden, Pomak kardeşlerinizden kucak dolusu selamlar getiriyorum. Böylesine güzel ve anlamlı bir günde bizleri de aranıza davet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Manisa’ya ilk defa geliyorum. İzmir’e sık sık geliyordum ama burayı da çok merak ediyordum. Çünkü o topraklardan gelerek buraya yerleşen ve buraları vatan bile kardeşlerimizi özlüyoruz. Buraya gelerek başarılı olan tüm kardeşlerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Zaten evladı fatihan olan kardeşlerimiz gittikleri her yarda çalışkan ve dürüst oldukları için kendilerinden hep güzellikle bahsettiriyorlar. Bir Milletvekili olarak, bu tabloyu gördükten sonra, kardeşliğin dostluğun bir kez daha burada anlamış oluyorum. Bizler Türkiye’ den her zaman destek gördük. Her zaman uzanan bir el oldu. Zorlukta da, güzellikte de her zaman bizimle birlikte olan bir Türkiye var. Biz bu nedenle her zaman mutlu olduk. Bizler Türkiye’yi yanımızda gördüğümüz gibi, tüm dünya ya duyurmak istiyorum ki, bizler Balkanlarda, Bulgaristan’ da yaşan Türkler, Müslümanlar ve Pomaklar olarak her zaman dimdik yanınızda olacağız, sevincinizi de kederinizi de paylaşıyoruz. Türkiye son zamanlarda güçlendiği için, Dünyadaki Türklere ve Müslümanlara sahip çıktığı için zor günlerden geçtiğinin çok iyi farkındayız. Şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor. Dünyada ve Balkanlar’da özellikle Bulgaristan’da, Türkiye sevdalısı olan kardeşleriniz hiçbir zaman tükenmeyecek bitmeyecektir. Bizler her zaman sizlerin yanında olacağız. Bu günler bir gün bitecek. Dünyada Müslümanların ve Türklerin yüzü gülecek. Bizler her zaman Allah’a dua ediyoruz ‘Ya Rabbi Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta, aynı güç ve büyüklükle dik tut ki, Dünya ve Balkanlarda ki Müslümanlarında yüzü gülsün’ diyoruz. Bizler sizden aldığımız güç ve kuvvetle oralarda ayakta kalabiliyoruz. Türkiye’nin her zaman güçlü olmasını istiyoruz. Çünkü sizler, düşmanlarımıza kaş çattığınızda bile düşmanlar kaçacak yer arıyorlar. Bu nedenle bizler sizlerle büyük gurur duyuyoruz. Sizin biz aynı kan, aynı can, aynı tarih, aynı sevgi, aynı muhabbeti taşıyoruz ve her zaman böyle olacaktır. Bizim aramızı hiçbir güç bozamayacaktır. Bulgaristan Dost partisi ve Milletvekili olarak burada bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
“MANİSA VE BULGARİSTAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURACAĞIZ”
Şehzadeler Belediyesi olarak yapacakları kültür etkinleri ile Manisa ve Bulgaristan arasında bir gönül köprüsü kurulacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanvekili Ali Özyiğit ise şunları söyledi:
“Öncelikle evladı fatihan olan siz değerli kardeşlerimizi Şehzadeler Şehri Manisa’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak bugün güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. Bulgaristan’ da yaşayan kardeşlerimiz ile yine oradan Manisa’ya gelerek buraya yerleşmiş olan Bulgaristan göçmeni kardeşlerimizi buluşturuyoruz. Bu şekilde Manisa ve Bulgaristan arasında bir gönlü köprüsü kurulacaktır. Bu yıl bu güzel etkinliğimize bizleri kırmayarak gelen değerli Dost Partisi Milletvekilimiz Hüseyin Hasan Hafızov, Dost Partisi MYK Üyesi Mehmet Hacı’ya ve tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum”
Konuşmaların ardından Bulgaristan’dan gelen mahalli sanatçılar söyledikleri şarkılarla meydanı dolduran vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattılar. Programın sonunda Bulgaristan yöresel halk oyunlarını sergileyen halk oyunları ekipleri vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel