Öne Çıkanlar nurullah savaş recai şeyhoğlu recep tayyip erdoğam genel kurmay başkanlığı niğde saldırısı

Billboard Krizi Resmen Son Buldu

Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’daki tüm reklam mecralarının 10 yıl boyunca Spilaş’a geçtiğini belirterek, “İlçe belediyelerine de onların ve bizim teknik ekibimizin yaptığı çalışmalarla onlara ait olan ve bize ait olan noktalarda onlara yer vermek suretiyle tam mutabakat sağlandı. Artık Manisa’da bu kavga bitti.” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, 2015 yılındaki son toplantısını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile merkez iki ilçe belediyesinin sık sık karşı karşıya geldiği billboard kriziyle ilgili önemli kararlar alındı. Manisa merkezindeki kent mobilyalarının kullanımı ve kira bedellerinin sınırları dahilindeki belediyelere ödenmesi teklifiyle reklam materyallerinin 10 yıl süreyle ihale edilmesi ile ilgili Belediye Encümeni ve Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Öte yandan Meclis’te tartışmalara neden olan ‘Kent Estetik Kurulu Çalışma Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelik’ ve ‘İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği de Sayıştay raporu doğrultusunda yürürlükten kaldırıldı.
SAYIŞTAY: “MECLİS’İN YÖNETMELİK YAPMA YETKİSİ YOK”
Meclis toplantısının ardından konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bununla ilgili Sayıştay bir karar almış. Bu karar bizim elimize bugün ulaştı. Biz de bunun ulaşmasına müteakip Meclis’ten geçmesinin startını verdik. Mevcut Kent Estetiği Yönetmeliği ve İlan-Reklam Yönetmeliği şuanda ortadan kalkmış durumda. Yani AK Parti grubunun ‘5 üye de AK Parti grubundan olacaktır’ şeklinde polemikler yaşamıştık. Tartışmalar çıkmıştı, biz de kabul etmemiştik. Sonuç itibariyle sıfırdan, yeni baştan bu çalışmaların yapılması lazım. Yani yönetmelik yapma hakkı Büyükşehir Meclisi’nde yok. Sayıştay bu şekilde bir karar verdi. Daha öncesinde de biz bunu zaten söylemiştik. Şimdi doğruya gelindi. Bir kurulun toplanmasıyla herhangi bir karar alma mercii yok. Her şey Büyükşehir Belediye Başkanı ve encümende” dedi.
ARTIK MANİSA’DA BU KAVGA BİTTİ
Kent mobilyalarının kullanımı ile ilgili Yunusemre ve Şehzadeler belediyeleriyle mutabakata varıldığını da belirten Başkan Ergün, “Valiliğin vermiş olduğu karar neticesinde biz bu akşam bir mutabakata vardık. Sayılarını belirlediğimiz noktada Şehzadeler ve Yunusemre belediyelerine bugün onların kullanacağı alanlar ve bizim kullanacağımız alanları belirledik. Biz Büyükşehir olarak kendimize ait olanlardan da onlara ayda 7 gün kullanma hakkıyla, diğer günleri Spilaş’ın üçüncü şahıslara pazarlaması suretiyle bu süre 3 yıldı, bu gece 10 yıla çıktı. Yani 10 yıl boyunca bütün Manisa’daki reklam mecraları artık Spilaş’ındır. Ancak ilçe belediyelerine de onların ve bizim teknik ekibimizin yaptığı çalışmalarla onlara ait olan ve bize ait olan noktalarda da onlara yer vermek suretiyle tam mutabakat sağlandı. Artık Manisa’da bu kavga bitti. Buradan bunun müjdesini verelim” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel