Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

BEŞ YILDA ÇOK ÇALIŞTIK ÇOK HİZMET ETTİK

Şehzadeler Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Ömer Faruk Çelik, katıldığı bir televizyon programında Şehzadeler Belediyesi’nin beş yılda gerçekleştirdiği hizmet ve projeleri dile getirerek, yeni dönem için yapmayı planladığı çalışmaları anlattı. Başkan Çelik,  siyasi rakibi Millet İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı İsa Özdemir’in seçim kampanyasında Şehzadeler Belediyesi hakkında sarf ettiği sözlere de yanıt verdi.

ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NİN İCRAATLARINI ANLATTI

Başkan Çelik, Şehzadeler Belediyesi’nin hizmet ve projelerinden söz ederken ilk sıraya belediyenin kurulma çalışmalarının alınması gerektiğini ifade ederek “Biz 2014 yılında seçildiğimizde Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir durumla karşı karşıya kaldık. Gidecek bir yerimiz, masamız, bilgisayarımız, yoktu. Ancak şikâyet etmedik ve ilk iş olarak belediyenin yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımıza başladık. Hizmet binalarımızı oluşturduk. Çok çalıştık ve güler yüzlü, çalışkan, şeffaf bir belediye kurduk” dedi. Şehzadeler Belediyesi’nin hizmet ve projelerini anlatan Başkan Çelik “Doğumdan ölüme kadar insan hayatını ilgilendiren her alanda, insanlarımızı mutlu edecek sayısız hizmet ve projeyi hayata geçirdik.  Hobi Bahçeleri, Veziroğlu Sosyal Tesisleri, Kiraz Pazarı, Şehzadelerpark, Çok Amaçlı Salonlar, Kültür Taziye Evleri gibi sayısız projeyi hizmete soktuk. Ecdat yadigârı eserleri restore ederek,  Şehzadeler ve Manisa’nın sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri için hizmete sunduk.  Sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirdik ve Şehzadelerin 67 mahallesine kesintisiz belediyecilik hizmetlerinin götürdük” dedi.

ŞEHZADELERPARK’A MADEM KARŞIYDI, NEDEN ONAY VERDİ?

Şehzadelerpark projesi için siyasi rakibi Millet İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı İsa Özdemir’in eleştirel sözlerinin sorulması üzerine Başkan Çelik şöyle konuştu; “Öncelikle şunu söylemek istiyorum; seçimler demokrasimizin olmazsa olmazıdır.  Seçim döneminde elbette ki adaylar olacaktır ve bunlar konuşacak bir takım şeyler anlatacaklardır. Bu arkadaşımız aday olarak açıklandığında beni ziyaret ederek, seviyeli, karşılıklı saygı içinde, birbirimizi kırmayacak bir seçim kampanyası yapmamız gerektiğini söyledi. Ben de kendisine aynı görüşte olduğumu ifade ettim.  Zaten biz Şehzadeler Belediyesi’nde beş yıldır gönülleri kırmadan kimseyi incitmeden çalışmalarımızı yapıyoruz.  2014 öncesinde de biz Şehzadelerde 3 aday yarış içinde olduk. Birbirimizi kırmadık, seviyeyi düşürmeden yarıştık. Kaybeden kazananı tebrik etti ve sonrasında da hep yüz yüze baktık. Ancak bu arkadaşımız bugünlerde ne yazık ki Şehzadelerpark ile ilgili mesnetsiz iddialar ortaya atıyor. Bir yerde diyor ki; orayı satar o parayla vatandaşa hizmet ederdim. Bir kere şunun bilinmesini isterim ki; Şehzadelerpark’ın yapıldığı alanın bir tapusu yok ve burası kamuya ait bir yeşil alan. Satılması mümkün değil.  Bu arkadaşımız beş yıldır Şehzadeler Belediye Meclisi’nde meclis üyesiydi.  Madem karşıydı bu arkadaşımız projeye,  neden mecliste proje için kabul oyu veriyor? Şehzadelerpark ile ilgili Meclis’te yapılan görüşmelerde bu arkadaşımız kabul oyu vermiştir. İki ay önce bana mesaj atıp tebrik edip, sosyal medyadan da paylaşım yapıyordu Şehzadelepark için.

Şimdi yaptığı ise yakışıksız bir olaydır.  Bu şekilde kendi seviyelerini düşürüyorlar.  Milletimiz de bunu görüyor ve eleştiriyor projeye imza vermiştiniz ne oldu da fikriniz değişti diye soruyor.”

ÖZDEMİR’İN BİNALARI YOK ELEŞTİRİSİ BOŞA DÜŞTÜ

İsa Özdemir’in bir diğer eleştirisi olan Şehzadeler Belediyesi’nin hizmet binasının olmamasıyla ilgili soruya da yanıt veren Başkan Çelik şöyle dedi; “ Şehzadeler Belediyesi kurulurken yapılan devir tasfiye işlemlerini biz yargıya taşıdık ve yargı süreçleri sonucunda eski Manisa Belediyesi’nin hizmet binası bize verildi. Tapusu elimizde. 3 Ocak 2018’de Şehzadeler Belediye Meclisi’nde yaptığımız görüşmede o binada büyükşehir belediyesinin hizmet birimleri olduğu, vatandaşa giden hizmetin aksamaması için binayı büyükşehir belediyesine tahsis ettik.  O arkadaşımız yine buna oy vermiştir. Tahsis süresi sona erdiğinde Şehzadeler Belediyesi kendi binasına geçerek vatandaşlara hizmet verecektir. Bunu en iyi bilen kendisidir.  Biz inançlı insanlarız, kadere inanırız.  Görüşmemizde kendisine de söyledim.  Seçilmek kaderimizde varsa olur. Önemli olan seviyeyi korumak, seçim sonrası da yüz yüze bakabilmektir.”  

2014 BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE MECLİSTEYDİ, OY KULLANDI

 Özdemir’in Şehzadeler Belediyesi’nin kurulduğu zamandaki bütçesiyle ilgili iddialarına da yanıt veren Başkan Çelik “Gittiği yerlerde diyor ki bu arkadaşımız Şehzadeler Belediyesi kurulduğunda 90-100 milyon TL parası vardı. 2014 bütçe görüşmelerinde Meclisteydi, oy kullandı bütçe için. Bilançoları, bütçeleri gördü.  Şehzadeler Belediyesi kurulurken kapanan belde belediyelerinden kalan 6 milyon TL bir borç ve bir defaya mahsus gelen 4 milyon küsur bir para vardı, ki o para da biz seçildiğimizde daha gelmemişti. Daha önce de söyledim, iddiasını ispat etsin hemen istifa ederim. Bunlar hoş söylemler değil, gerçeklerden uzak söylemler. Çıkıp kendi projelerini anlatsın saygı duyarım. “ 

BAŞKAN ÇELİK İMAR İÇİN YAPTIKLARI ANLATTI

Manisa’nın imarıyla ilgili de sorulan soruya yanıt veren Başkan Çelik,  imardaki son durumu ve kendilerinin imar konusunda yaptığı çalışmalardan söz etti. Başkan Çelik “İmar Manisa için son derece önemli bir konu. Manisa’da bir revizyon imar planı yapıldı ve halkımız istemeyince iptal oldu.  Bir il başkanı şimdi diyor ki seçim çalışmaları için gittiği Kuşlubahçe’de ‘buraları hep yeşil alan yaptılar.’  Bu arkadaşımız daha önce büyükşehir belediyesinde belediye başkan yardımcısıydı, yapılan imar planını destekliyordu. Biz ise istemedik o dönemde çünkü halkımız istemiyordu. İstenmeme gerekçesi de Devlet Demir Yolları hatlarının ve DSİ’ye ait kanal ve kanaletlerin mahallelerin içinde kalıyor olmasıydı.  6 ayda imar yapacağız diyorlar.  6 ayda imarlı bir parselin imar durumunu bile değiştiremezsiniz. Şunun bir kere bilinmesini isterim. Bir ilçe belediye başkanı 5000’lik  ve üzeri imar planı yapamaz, yetkisi yok. Yetki büyükşehir belediyesindedir. Ancak biz, ‘yetki büyükşehirde biz konuya müdahil olmayalım’ demedik.  Milletvekillerimiz ile görüştük,  yanımıza büyükşehir belediyesi yetkililerini de alarak ilgili bakanlarımıza gittik. Demir yolu hatlarının çevre yoluna çıkarılmasının onayını aldık. Aynı şekilde DSİ kanallarının da çevre yolu dışına çıkarılmasının onayını aldık. İmar yapılabilmesi için bunlar gerekliydi ve biz bu konularda elimizden gelen gayreti sarf ettik. Kamu kurumlarından görüşler alınması gerekiyordu ki son olarak tarım görüşü de alındı. Biz iki ilçe belediyesi olarak da binlik imar planı yapma yetkimizi denetimi bizde olmak kaydıyla büyükşehir belediyesine devrettik ki işler çabuk yürüsün.  Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Cengiz Ergün’ün ifadesine göre imar çalışmaları 1 yıl içinde tamamlanacak.”

OY DEVŞİRMEYE ÇALIŞANLAR BUGÜNE KADAR İMAR İÇİN NE YAPTI?

Manisa’nın imar planının çıkarılabilmesi için ilçe belediyesi olarak yaptıklarını anlatan Başkan Çelik “Peki biz bunları yaparken şimdi vatandaşa 6 ayda imar yapacağız vaadinde bulunanlar, imar eleştirisinde bulunanlar ne yaptı?” diye sordu.  Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Cengiz Ergün’e sordum. Dedim ki; bu arkadaş (İsa Özdemir) 5 yıldır sizin partinizden meclis üyesiydi. Bir kere gelip size imar durumunu sordu mu, ne zaman imarı çıkaracaksınız dedi mi?. Cengiz Ergün bana hayır bir kere bile sormadı dedi.  İmar için şimdiye kadar hiçbir şey yapmayan bugün kalkmış konuşuyorlar.  Bir defa bile gündeminize almadığınız imarı bugün imar beklentisi içinde olan mahallere gidip konuşacak, oy devşireceğim diye süslü laflarla dile getirirseniz millet buna inanmaz.”

SEÇİMİ ALAMAYACAKLARINI ANLAYINCA KARALAMA İŞLERİNE GİRDİLER

Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Seçimi alma ihtimali olmadığını görenler endişeye kapılıp bu tür karalama işlerine girdiler.  Yaptırdığımız anketlerde farkla bir kez daha göreve geleceğimizi görüyoruz.  Biz beş yıl nasıl ki herkese kucak açtıysak, herkesi sevip saydıysak, herkese eşit hizmet verdiysek,  bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.  Biz 1,5 aydır seçim var diye saha değiliz. 5 yıldır sahadayız, çalışıyoruz gidiyoruz geliyoruz. Belediye başkanlığı fedakarlıktır ve biz bunu bilerek talip olduk. Bilgimiz, birikimimiz, tecrübemiz ile hizmet etmek istiyoruz.”

YENİ DÖNEMDE SAYISIZ PROJE YAPILACAK

Başkan Çelik daha sonra yeni dönemde yapacakları projelerden söz etti. Başkan Çelik Şehzadeler Belediyesi’nin yeni dönemde de çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini dile getirerek “Toplu konut projemiz olacak. Çalışmalarımız, planlarımız  her şeyiyle hazır. Yeni kapalı ve modern bir pazar yeri yapacağız. Millet Bahçeleri, çok amaçlı salonlar, sosyal donatı alanları çocuk kültür merkezleri, kadın yaşam merkezleri gibi sayısız projemiz var.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel