Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem şehzadeler belediyesi Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu

Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya TOKİ Sürecini Anlattı
Yunusemre’de 8 bin vatandaşın merakla beklediği Akgedik Yunuskent Projesi’nde kuraların çekilmesinin ardından Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, hak sahipleri için 3 ay içerisinde Maliyetli Şerefiyeli Konut Fiyatları Kurası’nın çekileceğini duyurdu.
Yunusemre Belediyesi’nin dev projeleri arasında olan 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin ilk etabında kuralar çekildi. Türkiye’nin en prestijli projeleri arasında gösterilen Yunuskent’in ilk etabında hak sahipleri belli oldu. Kura sonrası açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, hak sahipleri için 3 ay içerisinde Maliyetli Şerefiyeli Konut Fiyatları Kurası’nın çekileceğini belirtti.

HAK SAHİPLERİ İÇİN 2. KURA 3 AY İÇERİSİNDE YAPILACAK
Bu süre içerisinde asil ve yedek listede olan hak sahiplerinin kendilerine bildirilen tarihe kadar herhangi bir işlem yapmayacağını anlatan Kılıç Kaya, "Toplam bin 376 vatandaşımız asil ve yedek hak sahibi olarak belirlendi. Listelerimiz hem belediyemiz hem de TOKİ’nin resmi web sitesinde yayınlandı. Asil ve yedek listelerde ismi olan vatandaşlarımızın kendilerine iletilecek zamana kadar herhangi bir şey yapmalarına gerek yok. Hak sahibi olan vatandaşlarımız 2-3 ay olarak öngördüğümüz süre içerisinde tekrar kuraya tabi olacaklar. Maliyetli Şerefiyeli Konut Fiyatları Kurası dediğimiz bu kura şerefiyeli maliyetler ile ödeme planlarını belirleyecek. Yani hak sahibinin hangi blokta, kaçıncı katta, hangi cephede oturacağı ve çıkan sonuca göre oluşacak ödeme planını içeriyor. TOKİ inşaatları hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşaatların yüzde 20’si tamamlandığında kuramızı gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız inşaatların hangi aşamada olduğunu TOKİ’nin resmi sitesinden takip edebilirler. Bu aşamaya Temmuz-Ağustos döneminde ulaşılması planlanıyor. Maliyetli Şerefiyeli Konut Fiyatları Kurası’nı çekmiş olacağız. Şerefiyeli maliyet belirlendiğinde hak sahibi olan vatandaşlarımız mutlak peşinat yatıracaklar" diye konuştu.

BAŞVURULARIN YENİLENMESİ ŞART
1. etapta hak sahibi olamayan vatandaşların ön peşinatlarını 1 Haziran 2016’dan itibaren geri alabileceğini dile getiren Kaya, kayıtların otomatik olarak yenilenemeyeceğinin altını çizdi. Kanun gereği her etap için başvuru yapmanın şart olduğunu aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: "Kurada hak sahibi olamayan vatandaşlarımız 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren Halk Bankası Mesir Şubesi’nden nüfus cüzdanlarını ibraz ederek yatırdıkları ön peşinatları geri alabilecekler. 1. etap için başvuran ve çekilişte isimleri çıkmayan vatandaşlarımızın 2. etap için başvurularını yenilemeleri şart. 2. etap için çok yakın bir süre içerisinde ihale sürecine geleceğiz. Hangi gelir düzeyini kapsayacağı, konut tipi, hangi şart ve peşinatlarla ihale edileceği belirlendiğinde 1. etap için başvuran vatandaşlarımız ve şartları uygun olan diğer tüm vatandaşlarımız başvurabilecekler. TOKİ’nin tâbi olduğu yasa gereği vatandaşımızın başvurusunu yenilemesi gerekiyor. Kanun gereği vatandaşlarımızın ön peşinatlarını almaları, 2. etap için istenen şartlara uyuyorlarsa yeniden başvurmaları gerekiyor. Prosedür böyle işliyor. Hak sahibi olan vatandaşlarımızın paraları hesapta kalacak”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel