Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Başkan Şirin: “Yargısız İnfazla Karşı Karşıyayız”
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Barınakta bulunma amacı ’tedavi’ veya ’kısırlaştırma’ olan sokak hayvanlarını iyileştirmeye, sağlıklı bir şekilde doğal yaşam alanına bırakmaya dair sorumluluklarını yerine getirmeye gayret ettiklerini söyleyen Başkan Şirin, "Ancak yargısız infazla karşı karşıya kalıyor, hasta hayvanlarımızın fotoğrafları üzerinden maksadını aşan, skandal diye nitelendirilen eleştirilere maruz kalıyoruz. Altını çizerek söylüyorum ki fotoğraflardaki hayvanlarımız barınağımızda o hale gelmedi" diyerek, Manisa Hayvanları Koruma Derneği tarafından yapılan, ”Hayvanların barınakta kötü duruma getirilmediğini biliyoruz” açıklamasının kendi ifadelerini teyit ettiğini söyledi.
Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ile ilgili sosyal medya ve bazı yayın organları tarafından yapılan eleştirileri değerlendiren Belediye Başkanı Turgay Şirin, kendilerinin iyi niyetlerinin suistimal edildiğini ifade etti. Barınak konusunda ellerinden geleni yaptıklarını, hayvansever dernekleri ile dirsek temasında bulunduklarını ve her konuda yardımcı olmak için çaba sarfettiklerini ifade eden Başkan Şirin, "Gösterildiği gibi biz burada barınaktaki köpekleri hasta ya da uyuz etmiyoruz, onlara zarar vermiyoruz. Allah’ın yarattığı bir cana kim kıyabilir? Barınağın temel amacı hasta, uyuz ve yardıma muhtaç hayvanları toplayıp tedavi etmek daha sonra da doğal yaşam alanlarına bırakmaktır. Biz neden sağlıklı hayvanları barınakta hasta edelim? Ama art niyetli kişi ve kişilerce hasta canların 2 kare fotoğrafları sosyal medyaya servis edilerek sanki bizler o hayvanları ölüme mahkum etmişiz algısı oluşturuluyor. Oysa gerçek tam tersi. Yaşamaları adına tedavilerini yapıyoruz. Bu durumdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu konunun da çok farklı amaçlarla ve farklı boyutlarda ele alınması bize yapılan bir haksızlıktır. Art niyetli kişi ya da kişilerin ’tedavi’ ve ’kısırlaştırma’ görevimizi aksi yönde değerlendirerek görmezden geliyor olmasını ne vicdanen ne de bürokratik anlamda kabul etmemiz mümkün değil. Hayvan Hakları Dernekleri yaptıkları açıklamalarla da oradaki hayvanların sokakta hasta olduğunu söyleyerek bizleri teyit etmişlerdir" dedi.
Hayvanların yaşam hakkına ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade eden Şirin, büyükşehirin kapsamlı bir barınak projesi olduğunu ve yer tahsisi konusunda sona yaklaştıklarını da dile getirdi.
"İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK"
Başkan Şirin sözlerine şu şekilde devam etti:
“İlçemizin hiçbir yerinde uyuz, hastalık saçan hayvanların sokaklarda başı boş gezmesini, çevre ve halk sağlığına zarar vermesini, yaralı hayvanlarımızın da ölüme terk edilmesini istemeyiz. Mevcut durumda da elimizdeki şartların en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Hayvansevelerimiz ve okullarımız barınağa gelip ziyaret ediyorlar. Lanse edildiği gibi olumsuz bir durum olsa hayvanların huysuzluğu ve huzursuzluğundan belli olur. Turgutlu Belediyesi olarak bu konuda kesinlikle bize ne talep geldiyse elimizdeki şartları ve imkanları sonuna kadar zorlayıp yardıma koştuğumuzun bilinmesini istiyorum. Talep geldiği anda araç tahsislerinden tedavisine kadar olan süreçte bakımlarından yiyeceklerine kadar olan her zaman zarfında ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Sonuçta bu canlarda bizim canımız, onlarda burada yaşayan canlılar, biz bunun bilinci ve sorumluluğu üzerimizde taşıyoruz. Bir kez daha ifade ediyorum; Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte son derece modern, ilçemize yakışır ve canlarımızın hak ettiği bir Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu geçiş sürecinde de Turgutlu Belediyesi olarak imkanlarımızı kullanıyor, sokak hayvanlarımızın tedavi, bakım, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Son olarak belirtmek isterim ki bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da beraber hareket edeceğimizden şüphe duymadığımız, canlar üzerinde emekleri olan Turgutlulu hayvanseverlerimize teşekkür ediyorum"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel