Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi alaşehir mitingi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Manisa Büyükşehir Belediyesi

Başkan Karaçoban’dan Ahilik Haftası Mesajı
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Ahiler sadece belirli toplumsal kuralları uygulamakla kalmayıp, sistemli bir şekilde insan yetiştirmeyi hedeflemiş ve böylece yüzyıllarca varlıklarını sürdürmüşlerdir.” dedi.
Başkan Gökhan Karaçoban, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda Başkan Karaçoban, “13. yüzyılda kurucusu olan Ahi Evran Veli’nin öncülüğünde Anadolu’da temelleri atılmış olan ahilik, Ahi Evran’ın dayanışma ve paylaşmaya dayanan ilkeleri ile birlikte günümüze kadar tüccar, esnaf ve sanatkârımıza yol gösterici olmuştur. Küresel iş dünyasının yakın zamanda keşfettiği ve yeni bulunmuş bir şey gibi yansıtılan iş ahlakı, etik kurallar gibi ifadeler, aslında yüzyıllardır ahilik kültürümüzde mevcut olan değerlerdir. Ahiler sadece belirli toplumsal kuralları uygulamakla kalmayıp, sistemli bir şekilde insan yetiştirmeyi hedeflemiş ve böylece yüzyıllarca varlıklarını sürdürmüşlerdir. Ahilikte aslolan çalışmanın, üretmenin ve alın teri ile kazanmanın bir ahlak kuralı olduğunu bilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle yaptıkları üretim ve sağladıkları istihdamla ekonomik büyümeye katkıda bulunan, sosyal istikrarı ayakta tutan ve refahın tüm vatandaşlarımıza yayılmasını sağlayan ahilerimizin Ahilik Haftası’nı kutluyor, herkesin bol ve hayırlı kazançlar sağlamasını diliyorum’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel