Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Çocuklar Bu Proje ile Dijital Hayattan Uzaklaşacak ÖMÜR DEDİĞİN PROGRAMININ KONUĞU İSMAİL AYDIN OLDU çankaya Gündem şehitler için kınama

Başkan Geriter Ankara izlenimlerini aktardı
Manisa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Başbakan Binali Yıldırım’ın Çankaya Köşkünde 81 ilden gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) üyeleriyle yaptığı toplantıya katıldı. Başkan Geriter toplantıdan esnafları sevindirecek kararlarla döndüklerini söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde 81 ilden gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) üyeleriyle buluştu. TESK Yönetim Kurulu üyesi de olan Manisa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter de toplantıya katıldı. Başkan Geriter, Ankara’daki bakanlarla geçen görüşmelerini ve Ankara izlenimlerini aktardı.
“Devlet esnafla rekabet etmeyecek”
MESOB Başkanı Hasan Geriter, "TESK yönetimi ve 81 il başkanı olarak Sayın Başbakanımız, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanımız ve Maliye Bakanımızla bir araya geldik. Kendileri, bizlere esnaf ve sanatkarlara yönelik düşüncelerini bir kez daha açıkladılar. Esnaf ve sanatkarların yanlarında olduklarını ifade ettiler. Ankara’dan Manisa’ya müjdeli haberlerle döndük. Başbakanımız, orada bir kez daha vurguladılar, devlet olarak esnafla rekabet edercesine ticaret yapılmamasını gerektiğini ifade etti. Bizlerin de uzun zamandan beri beklediğimiz ifadelerdi bunlar. Bizlerin de bu açıklamalardan anladığımız kadarıyla artık kamu kurumları esnaf ve sanatkara rekabet yaparcasına ticari anlamda iş ve işlerinden artık elini ayağını çekmesi ve bunlardan uzaklaşması gerekmektedir. Münferit olarak örnek vermek gerekirse bazı kurumlarımızın açmış oldukları marketler, hizmet yönüyle kendi çalışanlarına kolaylık sağlaması adına çok amaçlı salonlar veya benzeri türlü yerlerdir. Bunları yapması gerekenler bugün devlete karşı sorumluluklarını yerine getiren esnaf ve sanatkarlar olması gerekir iken bu ve buna benzer işleri kamu kurum ve kuruluşların yapmasından bizlerinde duyduğumuz sıkıntıyı Sayın Başbakanımız tüm Türkiye genelinde dile getirmiştir. Artık devlet, kamu kuruluşlarından ticaret yapan, esnafıyla yarışan bir yapıdan tamamen uzaklaşması gerektiğini de ifade ettiler." dedi.
“Toplantı oldukça verimli geçti”
Başkan Geriter, Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra ekonomiden sorumlu bakanlarla da görüştüklerini ve ihtiyaçlarını aktardıklarını belirterek şunları söyledi:
“Maliye Bakanımız Naci Ağbal bizlere çok güzel haberler verdi. Bir dönüm noktası olan ve binlerce esnafımızı ilgilendiren düzenlemeler yaptıklarını ifade etti. Bir esnafımız eğer 8 bin liraya kadar yıllık kazanç beyan etmişse o esnaftan vergi alınmıyor. İlk defa esnaf olan birisi eğer 3 yıl boyunca 75 bin liraya kadar kazanç elde etmişse o esnaftan da vergi alınmayacak. Bunlarda esnafımızı rahatlatan olaylardan bir kaç tanesi. Yeniden yapılandırma meselesi çözüldü. Vatandaşımızın geçmişten kalan borçlarını rahat bir şekilde ödeyebilmesi için bir Yeniden Yapılandırma Kanunu çıkartıldı. Bunun için 31 Ekim son gün. Esnaf arkadaşlarımızın, şoför arkadaşlarımızın araçlarını yenilemeleri konusunda getirilen kolaylık 2019 yılına kadar uzatıldı. Esnaflarımızın yanlarında çalışanlarının bağ-kur primlerini düzenli ödemesi doğrultusunda yüzde 5 gibi bir oranda indirim söz konusu olacağı bildirildi. Kendi el emeği ile geçinen örneğin ayakkabı tamircisi gibi küçük esnafımızın vergiden muaf olması konusunda da ciddi derecede adımlar atıldığı sayın bakanımız tarafından bizlere iletildi. Ankara’da gerçekten çok verimli bir toplantıya katıldık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel