Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Başkan Çerçi Makedon heyeti ağırladı
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinliklerine katılmak üzere Manisa’ya gelen Makedonya’nın Mavrova ve Rostuşa Belediyesi heyetini makamında ağırladı.
2. Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinliklerine katılmak üzere Yunusemre’ye gelen Makedonya’nın Mavrova ve Rostuşa Belediyesi heyetinden Fikret İbrahimi, Aybean Aydını, Yusuf Selmani, Aydın Aydını Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur ve Mustafa Dandin, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, Belediye Meclis Üyesi Taner Çiçek ile MAK-GÖÇ yönetimi de hazır bulundu. Türkiye’yi, Manisa’yı çok sevdiklerini belirten Mavrova ve Rostuşa Belediyesi heyetinden Fikret İbrahimi, Yunusemre Belediyesiyle kardeş şehir olmak istediklerini söyledi.
Makedon heyeti konuk etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise Balkanlar’da birçok gönül dostu bulunduğunu anlatarak, "Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Uluslararası Yunus Emre Günlerimiz başladı. Etkinliğimize katılmak üzere yurtdışından, kardeş belediyelerimizden ve bilim camiasından davetli misafirlerimiz var. Bugün itibari ile Makedonya’da Mavrova ve Rostuşa Belediyesi’nden heyetimiz bizleri ziyaret etti. Onlarla da kardeş belediye olmak ve bundan dolayı duyacağımız memnuniyeti dile getirmek istiyoruz. Makedonya’ya daha önce gittiğimiz kendilerini ziyaret etmiştik. Malta bölgemizde 1955’lerde Türkiye’ye hicret eden çok sayıda Makedonyalı göçmen kardeşimiz var. Burada da Makedonyalı kardeşlerimizin kurduğu bir dernek var. Yönetimimizde de bizlerle birlikte olan arkadaşlarımız var. Makedonya, Bosna, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya ve Batı Trakya’da gönüldaşlarımız, kardeşlerimiz, evlatlarımız var. Onların oralarda verdiği hayat mücadelesini bizler de buradan destekliyor, ilişkilerimizi geliştirmeye özen gösteriyoruz. Makedonya’da ve Bosna’da birer kardeş belediyemiz var. Şimdi üçüncü bir belediye ile kardeş belediye olma aşamasındayız. Onları burada görmekten büyük mutluluk duyduk. Kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ziyarette Makedon heyeti Belediye Başkanı Çerçi’ye plaket takdim ederken, Başkan Çerçi de misafirlerine günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel