Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Başkan Çerçi Babalar Gününü Kutladı
Her yıl Haziran ayının üçüncü pazar gününde kutlanan Babalar Günü dolayısıyla Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi tarafından bir mesaj yayımlandı. Mesajında ailenin önemine ve ailede babanın rolüne değinen Başkan Çerçi, tüm babaların Babalar Günü’nü kutladı.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Toplumun temel direğinin aile olduğunu belirten Başkan Dr. Mehmet Çerçi, babaların ailedeki rolünün önemli olduğuna değindi. Günümüzde aile yapısının belli oranda bozulduğunu, babasız çocukların büyüdüğünü ve bu durumun yetişen nesil üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını vurgulayan Başkan Çerçi, "Bütün çocuklar babaya muhtaçtır. Babanın gücünü, varlığını ve desteğini hissetmek isterler. Çünkü çocuğun psikolojik gelişiminde güçlü ve sevgi dolu bir baba vazgeçilmezdir. Gerek babanın sahip çıkmadığı gerekse boşanma ile babanın olmadığı ailelerde büyüyen çocukları birçok tehlike beklemektedir. Babalarıyla sevgi dolu ve güçlü ilişkiler yaşamayan çocuklar, eşleriyle sağlıklı bir iletişim kurmakta zorlanmaktadır" dedi.
"ÇOCUKLARA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILMIŞTIR"
Ailede babanın etkili bir rol üstlenmesiyle çocuğun son derece sağlıklı yetiştiğini belirten Başkan Çerçi, "Çocuğun özgüveni gelişir ve şahsi başarısı için potansiyeli yükselir. Sağlıklı baba-çocuk ilişkisi, bir nesilden bir sonraki nesile mutluluk ve süreklilikten dolayı da şeref verecektir. Çocuklara yapılan yatırım, nesillere yapılmış sayılır. Bir gün büyümesine ve en sonunda kendi yoluna gitmesine rağmen baba için de en değerli hediye çocuğudur. Çocuk, yıllar geçtikçe kendini sürekli dolduran bir hazinedir. Anne-baba ve çocuklardan oluşan aile, çağımızın tehlikelerine ve problemlerine karşı zırh olmaya devam etmektedir. Sadece çocukların değil anne ile babanın da birbirine ihtiyacı vardır. Unutmayalım ki çocuk en sağlıklı ve mutlu bir şekilde ancak böyle ailelerde yetişir." şeklinde konuştu.
"DİNİMİZDEKİ YERİ BÜYÜKTÜR"
İslam dininde ailenin kutsallığına ve babanın tuttuğu yerin önemine vurgu yapan Başkan Çerçi, mesajını şu şekilde tamamladı:
"Dinimizde, örf, adet ve geleneklerimizde anne-baba hakkının önemli bir yeri vardır. Bu bakımdan dilimizde "anne-baba hakkı" sözü bir deyim haline gelmiştir. Gerçekten de anne-babanın çocukları üzerindeki hakları büyüktür. Çünkü insan yavrusu, diğer canlıların yavrularından farklı olarak, çok çaresiz ve aciz bir durumda dünyaya gelmekte ve ancak, anne-babasının maddî ve manevî ilgisi ve yardımı ile hayatını devam ettirip olgunluğa erişebilmektedir. Baba da bin bir türlü zorlukla ailesinin geçimini sağlamaya çalışır. Bu vesileyle bir kez daha tüm babalara Babalar Günü’nün kutlu olmasını diliyor, yetişen her çocuğun babasına, ailesine ve ülkemize hayırlı bireyler olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel