Öne Çıkanlar nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu mısırdaki idam kararları genel kurmay başkanlığı

Başkan Çelik'ten Başkan Ergün'e veryansın
 Başkan Çelik, “Vatandaşa yansıyan bir kuruş dahi zam yok. Bununla ilgili alınan 1 TL yok. Şuan su faturalarında ki sıkıntının nedeni büyükşehir belediyesinin getirdiği kademeler sebebiyledir” dedi. Başkan Çelik mecliste yaşanan tartışmalarla ilgili de “Biz nezaket çerçevesi içerisinde konuşuruz. Manisa’da herkes Cengiz Ergün gibi düşünmek mecburiyetinde değildir, mecliste de aynı şekilde. Öyle olsaydı, meclise gerek olmazdı” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla suya zam yapıldığı yönündeki iddiaları yanıtladı. Başkan Çelik, “İnsanların zekâsına saygı duymak lazım. Su ve kanalizasyon hizmetlerini büyükşehir belediyelerinin verdiğini herkes bilir. MASKİ Genel Müdürlüğü büyükşehire aittir. Dolayısıyla suyla ilgili bir tasarrufta bulunacak olan büyükşehir belediyesi ve onun idaresidir. Su zammı konusu meclise geldiğinde arkadaşlarımız titizlikle bir çalışma yaptılar ve bu rakamları şu an olduğundan daha düşük tuttular. Bunun üzerine mevcut belediye başkanı ve yetkilileri devreye girerek, bu rakamların çok düşük olduğunu, yatırımlar yapılacağını, yükseltilmesi gerektiğini ısrar edince belli bir noktada buluşuldu. Yani büyükşehir yönetiminin talebi daha yüksek rakamlardı. Fakat bizim girişimlerimizle daha az rakamlar tutuldu ve su rakamları böyle oluştu. Tabi bu büyükşehir belediyesinin, MASKİ’nin getirdiği bir teklif. Kademe uygulaması nedeniyle özellikle ticari işletmelerde, 159 TL olarak gelen faturalar 400 TL’ye yükselmiş. Tabii burada esnafımız sıkıntı içerisinde feveran ediyor. Bu konuyu da AK Parti olarak geçtiğimiz mecliste grup başkanımız bu haksızlığı ve vatandaşın mağduriyetini dile getirdi. Bunun düzeltilmesini kademelerin kaldırılmasını istedi. Gerek atık su bedeli gerekse de fahiş su zamlarıyla ilgili düzeltmeleri de Sayın Ergün’e rağmen yapacağız.” dedi.

“VATANDAŞA YANSIYAN 1 KURUŞ YOK”

Yine meclis toplantısında tartışma konusu olan Katı Atık Bedeli olarak tarif edilen KAY-SU bedeliyle de ilgili iddiaları da yanıtlayan Başka Çelik şunları söyledi; “İkinci bir konuda KAYSU yani katı atık bedelleridir. Çöplerin toplanması yolların süpürülmesi hizmetini ilçe belediye veriyor. Katı Atık Bedeli olarak tarif edilen, KAY-SU bedeli yasal olarak alınması gereken ve ilçe belediyelerine aktarılması gereken bir bedeldir. Bunun da su faturalarıyla tahsil edilmesi gerekiyor. Mesken su faturalarına 2 TL civarında yansıyacak olan cüz-i miktardaki bu bedelle ilgili Cengiz Bey tribünlere oynadı. Belediye gazetesinde ‘AKP’den suya zam’ diye manşet yapmışlar. Ancak vatandaşa yansıyan bir kuruş dahi yok. Bununla ilgili alınan 1 TL yok. Şuan su faturasına yansıyan büyükşehir belediyesinin getirdiği kademeler sebebiyledir. Tamamen gerçek dışı haberler yaparak, bu gazeteleri basıp kapı kapı dağıttılar bunun takdiri Manisalılara ait. ”

 

“BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİ İYİ YÖNETEMİYOR”

Ergün’ün farklı görüşlere saygı duymadığını belirten Başkan Çelik, “Sayın Cengiz Ergün büyükşehir meclisini iyi yönetemiyor. Biz de meclis yönetiyoruz. Farklı görüşlere, farklı tercihlere saygınız olacak. Demokrasi bir uzlaşıyı gerektiriyor. Burada olmayan bir konuyla ilgili kamuoyunu manipüle edip, AK Partiyle ilgili olumsuz bir algı oluşturmaya yönelik bir gazetenin yapılmış olması, meclisin gerilmesi için elden gelen bütün çabanın sarfedilmiş olması nezaket sınırlarının zorlanmış olması hiç yakışmamaktadır. Biz hizmetten yanayız. Borçlanma taleplerine, şirketlerin kurulumlarına biz onay verdik. 1200 tane oybirliğiyle geçen karar var. Buradaki haberlerin hepsi ne yazık ki gerçek dışıdır. Yaklaşan seçimlere yönelik politik menfaat elde etme amaçlı çalışmalardır. Siyasi düşüncesi ve hırsı hizmetin önüne geçiyor. Lütfen bu yanlıştan vazgeçsin. Biz nezaket çerçevesi içerisinde konuşuruz. Manisa’da herkes Cengiz Ergün gibi düşünmek mecburiyetinde değildir, mecliste de aynı şekilde. Öyle olsaydı, meclise gerek olmazdı” diye konuştu.

“ESNAFTAN ÖZÜR DİLEMELİ”

Manisa Büyükşehir Belediye Gazetesinde çıkan haber başlığına dikkat çeken Başkan Çelik, “Bakkal dükkanı yönetmiyoruz sözüyle de esnafımızı küçümsemektedir. Bütün bakkal esnafımızdan özür dilemelidir. Bunlar çok basit çirkin, bu şehre yakışmayan, bir belediye başkanına yakışmayan davranışlar. Biz de belediye gazetesi çıkartıyoruz ama siyaset yapmıyoruz. MHP il teşkilatı bir broşür hazırlasa bu kadar olmaz” dedi. Büyükşehirin Gazetesinde yayınlanan “Turgutlu ve Kula otoparkları bir ay daha boş kalacak” haberinin de gerçek dışı olduğunu belirten Başkan Çelik, otoparkların çalıştığını da kameraya gösterdiği fotoğraflarla yalanladı.

FOTOĞRAFLARLA İSPATLADI

Başkan Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün seçim öncesi vaatlerini hatırlatarak kentsel dönüşümle ilgili söylemlerini de fotoğraflarla yalandı. Herkesin memnun olacağı bir düzenlemeyi kendilerinin yapacağını belirten Başkan Çelik, “Sayın Başkan Gediz, Bayındırlık, Kocatepe Mahallelerinde yeşil alan yapacağız diyor ama bunu bugün söylüyor. Seçim öncesi vaatlerinde kullanılan resimler var. O zamanlar kentsel dönüşüm yapacağını söylemişti. Şimdi neden böyle konuşuyor. Bu kadar insanı mağdur etmeye hakkı yok. Biz bu konuyla ilgili dosyalarımızı hazırlıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden çalışma yapacağız. Herkesin memnun olacağı düzenlemeyi biz yapacağız. Biz bu şehrin geleceğini ondan daha fazla düşünürüz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel