Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Azerbaycan’ın simge ismi Halilova Turgutlu’ya geliyor

Turgutlu Belediyesi ile Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği tarafından 25 yıl önce Azerbaycan’da yaşanan katliama yönelik ‘Hocalı Soykırımı Anma Konferansı’ düzenleniyor. Azerbaycan’ın sembol isimlerinden Prof. Dr. Hanım Halilova’nın konuşmacı olarak katılacağı konferans 25 Şubat Cumartesi saat 19.30’da Samiye Nuri Sevil İlkokulu Mesadet Özcan Konferans Salonunda gerçekleşecek.

Tüm Turgutlu halkını 26 Şubat 1992’de Ermeni çetelerince Rusların desteğiyle Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde yapılan soykırıma yönelik düzenlenecek konferansa davet eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Hocalı katliamının insanlığın hafızasında kara bir leke olduğunu belirterek, “Maalesef üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen uluslararası adaletin kör, dünyanınsa sağır-dilsiz kaldığı Hocalı katliamının yıldönümüne yaklaşıyoruz. Bizler aradan geçen uzun yıllara rağmen, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan o kara gece Ermeni kuvvetleri tarafından Hocalı kasabasında yaşanan soykırımda 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dahil 613 soydaşımızın tüm dünyanın gözü önünde katledilişinin matemini yaşıyoruz. Hocalı kuşatmasından kaçamayan Azeri kardeşlerimiz şüphesiz yakın tarihin gördüğü en acımasız, en vahşi katliamlardan birine maruz kaldı. Yaşanan vahşet ‘Hocalı Katliamı’ olarak insanlığın hafızasına bir kara leke olarak kazındı. Hocalı’da Müslüman Türk soydaşlarımıza uygulanan bu soykırım şanlı Türk Tarihi’nde vicdanımızı en derinden yaralayan hadiselerden biridir. Bu soykırımı unutmamak, dünyaya duyurmak ise böylesi katliamların bir daha yaşanmaması açısından büyük bir gereklilik ve Türk Milleti’nin boynunun borcudur. Bu noktada bizler de her yıl olduğu gibi bu yıl da Sayın Ünal Kağba başkanlığındaki Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği ile birlikte bu önemli hadiseyi unutmamak adına katliamın yıldönümünde ‘Hocalı Soykırımı Anma Konferansı’ düzenliyoruz. Konferansın konuşmacılığını Azerbaycan Kadın Hukukları Müdafaa Cemiyeti kurucusu Prof. Dr. Sayın Hanım Halilova yapacaktır. Kendisini konferans dolayısıyla ilçemizde ağırlayacağız. Tüm Turgutlu halkımızı da konferansa katılmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Hocalı’da ve Türk Dünyası’nın her bir köşesinde toprağa düşen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, adaletin bir gün tecelli etmesi, akan gözyaşlarının silinmesini temenni ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Azerbaycan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel