Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Arnavutluk’tan Başkan Çelik’e ziyaret
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli’yi makamında ağırladı. Manisa’da da birçok Arnavut kökenli vatandaşın yaşadığını ifade eden Başkan Çelik, “Arnavutluk’u çok seviyoruz, kardeş olarak görüyoruz. Arnavut dostlarımızın bizi burada ziyaret etmeleri bizlere büyük bir şeref veriyor” dedi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak Manisa’ya gelen Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli, Manisa programları çerçevesinde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Büyükelçi Gazheli’ye Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil ve Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire de eşlik etti.
Manisa’yı ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli, “Bugün Arnavut toplumunu temsilen Manisa’ da olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşmemizde bana ‘sadece 3 milyon nüfuslu Arnavutluk’un büyükelçisi değilsin. Burada da yaşayan 6 milyon Arnavut vatandaşımızın büyükelçisisin’ demişti. Bizleri ağırladığı değerli Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“Arnavutluk bizim gönül coğrafyamızdadır”
Türkiye’ de ve Manisa’da çok sayıda Arnavut kökenli vatandaşın yaşadığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bizim Arnavutluk ile büyük bir gönül bağımız var. Arnavutluk bizim gönül coğrafyamızın içerisinde yer alıyor. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi. Türkiye’de ve Manisa da yaşayan Arnavut vatandaşlarımız var. Biz Balkanları çok seviyoruz. Arnavutluk’u çok seviyoruz, kardeş olarak görüyoruz. Arnavut dostlarımızın bizi burada ziyaret etmeleri bizlere büyük bir şeref veriyor. Ziyaretiniz sebebi ile şahsım ve ekibim adına size çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki iki ülke arasında ki ilişkiler aratarak devam edecektir. Bu nokta da bizlerde Ticaret Odamız, Ziraat Odamız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Ben her zaman çevremizde yaptığımız konuşmalarda dile getiriyorum. Yatırım yapmak isteyenler, turistik gezi yapmak isteyenler Balkanlara gitsinler. Çünkü oralar bizden bir parçadır. Oralarda ki bize ve tarihimize karşı olan sevgiyi saygıyı anlatırken ben duygulanıyorum. Bu kadar karşılıklı sevgi ve muhabbetin olduğu ülkelerle ilişkileri çok arttırmamız lazım” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel