Öne Çıkanlar Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem Kula Devlet Hastanesi enflasyon açıklaması

Arnavutluk Büyükelçisi Gazheli’den Manisa Büyükşehir’e ziyaret
Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette Manisa Ticaret Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Odası Meclisi Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da hazır bulundu. Büyükelçi Genti Gazheli sözlerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e taziye dileklerini ileterek başladı. Manisa’ya ilk defa ziyarette bulunduğunu belirten Gazheli, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çok olumlu bilgiler aldığını söyledi. Gazheli, “Manisa büyük bir şehir, farklı bir gelişim gösterdi. Manisa’nın gelişimi beni çok etkiledi” dedi. İki ülke arasındaki ilişkilere de değinen Gazheli, “Türkiye ve Arnavutluk arasında çok güzel diplomatik ilişkiler var. Biz bu ilişkilerin ekonomik anlamda da gelişmesini temenni ediyoruz. Tekrar bizleri makamınızda ağırladığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"Arnavutluk ile Türkiye’nin kültürel bağları var"
Arnavutluk Büyükelçisi Genti Gazheli’yi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “Ziyaretlerinden dolayı büyükelçiye teşekkür ediyorum. Onları burada Belediye Başkanımız Cengiz Ergün adına ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Bir çok il arasından Manisa’yı seçmiş olmaları ve buna da Manisa Ticaret Odası Başkanımızın vesile olması bizim için ayrı bir keyif” dedi.
Arnavutluk ile Türkiye’nin sosyal kültürel ve tarihi derinliklere dayanan bağları olduğunu dile getiren Genel Sekreter Halil Memiş, “Arnavutluk ile daha önceden de işbirliklerimiz oldu. Berat kenti, bizim kardeş şehrimiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de heyet olarak Arnavutluk’u ziyaret etmek isteriz. Sayın büyükelçinin ifade ettiği kültürel ve tarihi dostluğun, ekonomi alanında da devam etmesi önemli. Özellikle Tiran Üniversitesinde 150 öğrencinin öğrenim gördüğünü biliyoruz. Bu da bizim için oldukça önemli. Burada da burslarla okuyan Arnavut öğrenciler var. Bunun da ortak bir gelecek kurmanın vesilesi olarak görüyoruz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ziyaretin sonunda, Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli’ye çiçek, fincan takımı ve içinde Manisa’ya özgü ürünlerin bulunduğu hediye takdiminde bulundu. Hediye takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sonlandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel