Öne Çıkanlar kenan ışık kısa film manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı manisa aile hekimleri derneği

AK Partili Baybatur’dan Fetih Mesajı
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İstanbul’un fethinin 563’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İstanbul’un fethinin 563’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında İstanbul’un fethinin siyasal, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla dünya tarihinin akışını değiştiren, Türk milletinin en muhteşem zaferlerinden biri olduğunu vurguladı. Baybatur, mesajında şunları kaydetti: “Yüzyıllar boyu birçok imparatorluklara başkentlik yapmış bu kadim şehrin fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi açısından önemli bir kırılma noktasıdır. Yüksek manevi arzuyla benzeri görülmemiş şekilde dev toplar ve karadan yürütülen gemiler kullanılarak gerçekleştirilen bu fetih, hem iki kıtayı hem de gönül ve kültürleri birbirine bağlamıştır. Peygamber Efendimizin, ’Kostantiniyye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır’ övgüsüne mazhar olmak amacıyla, büyük bir inanç ve askeri deha ile gerçekleştirilen bu fetih, köklü medeniyetimizin, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarak insanlık tarihine damgasını vurduğu, dünya tarihini derinden etkileyen büyük bir zafer olarak tarihe geçmiştir. İşte bu yüzden İstanbul’u sadece şehirlerden bir şehir olarak görmek İstanbul’a yapılmış büyük bir haksızlık olur. İstanbul tarihin akışına yön veren bir şehir olduğu kadar eşsiz bir ilham kaynağı, derinlik ve mana sahibi bir şehirdir. İstanbul hepimizin ortak paydası, aynı zamanda Türkiye’nin nüfus cüzdanıdır. Öyle ki Napolyon Bonapart ’Dünya tek bir devlet olsa idi, taht şehrinin İstanbul olması gerekirdi’ diyerek İstanbul’un merkezi konumunu aktarırken, yine İtalyan yazar ve şair Edmondo De Amicis ’İstanbul, önünde şair ile arkeoloğun, diplomat ile tüccarın, prenses ile gemicinin, kuzeyli ve güneylinin, hepsinin aynı hayranlık duygusuyla haykırdığı evrensel ve son derece büyük bir güzelliktir’ şeklinde İstanbul’un mesajlarına teslim olmuştur. Fatih Sultan Mehmet Han’ın ’Hüner, bir şehir bünyâd etmektir; Reâyâ kalbin âbâd etmektir’ şiarı fetihten 563 yıl sonra, bugün de hükümetimizin İstanbul için yeni vizyon projelerine, 3’ncü köprü, 3’ncü havalimanı, Marmaray gibi çılgın projelere öncülük etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul’un fethinin 563’üncü yıldönümünde başta fethin mimarı Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, bu cennet vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel