Öne Çıkanlar kısa film kenan ışık manisa aile hekimleri derneği manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı

YERSEL,
 AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Fehmi Yersel, AK Parti Hükümetinin diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanknda bir çok reforma imza attığını belirterek, "Hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığımız, bu seneki Tıp Bayramı kutlamalarını “Şifa Veren Ele Vefa Projesi” kapsamında kutlanmaya başlandı. Bu projenin en büyük amacı da canla başla çalışan sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmekti. Ayrıca sağlık çalışanlarının yaşadıkları zorlukları ve sıkıntıları gayet iyi bilen Hükümetimiz, Sağlık sektöründe çalışanların Şartlarını iyileştirmek amacıyla yeni bir takım düzenlemelere gitmek için çalışmalarına devam etmektedir. Bu konularda kendisi de bir sağlık çalışanının eşi olan Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yeni düzenlemelerin yapılması için çalışmalara başlanmıştır" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DURUMLARI DAHA DA İYİLEŞTİRİLECEK

Yersel, sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunarak, "Yapılacak düzenlemeyle Hekimlerimiz ve diğer tüm sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapılacaktır. Daha önce 2014 yılı Ocak ayında 6514 sayılı Kanun ile yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde nöbet tutanlara, normal nöbet ücretlerinden yüzde 50 zamlı ödenmesi hakkı getirilmişti. Bu düzenlemeye ek olarak yapılan yeni düzenleme ile aciller ve diğer riskli yerlerde nöbet tutanların ücretlerine yüzde 75 zam yapılmış olacaktır. 2010 yılında sabit döner sermaye gelirlerinden emeklilik primi kesilerek, hekimlerimize ikinci bir emekli aylığı elde etme imkânı getirilmişti. Bu düzenleme aynen devam edecek olup ek olarak, arzu eden hekimlerimize, sabit döner sermayenin üzerindeki döner sermaye gelirlerinden de emeklilik priminin kesilmesi imkânı getirilerek, emekliliklerinde daha yüksek aylık almaları fırsatı verilmiş olacaktır. Hekimlerimizin meslekleri icabı yapmış oldukları tıbbi işlemler nedeniyle haklarında açılan tazminat davalarında karşılaştıkları çok yüksek tutardaki mali riskler için 2010’da getirilen mali sorumluluk sigortası teminat tutarı yeni yapılacak düzenlemeyle mali sorumluluk sigortasında, vaka başına olan 400 bin liralık üst tazminat limiti, özellikle riski yüksek cerrahi branşlarda 600 bin ila 800 bin liraya çıkarılacak. Hekim sayısında açığı kapatmak ve mesleğine devam etmek isteyen hekimlere talepleri halinde, herhangi bir zorunluluk ve yük getirmeden 70 yaşına kadar çalışma imkânı verilecek" dedi.

ŞİDDETE MARUZ KALAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BAKANLIK AVUKATLARINDAN HUKUKİ YARDIM

Tüm sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldıklarında bakanlık avukatlarından gerekli hukuki yardımı alabilmeleri sağlandığını belirten Yersel, "Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda yer alan, suçun şekli ve tutuklama kararı konularında düzenlemeye gidilerek İç Güvenlik Reformu Paketi içinde sağlık çalışanlarına yönelik, şiddeti gerçekleştiren fail konusunda  24 saat hemen gözaltı, eğer şiddet eylemi birkaç kişi tarafından gerçekleştirilmişse 48 saat gözaltı şartı getirilecek. Yapılacak bu yeni düzenlemelerle sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının daha iyi koşullara getirilmesi hedeflenmektedir. Özellikle Ak Parti Hükümetleri dönemlerinde teknolojik olarak ve sosyal haklar açısından sürekli iyileştirme çalışmaları devam etmiştir ve edecektir. Tüm sağlık çalışanlarının çok daha iyi şartlarda çalışabildiği, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulduğu, hayatlarımızı emanet ettiğimiz siz değerli Hekim ve sağlık çalışanlarımıza “Şifa Veren Ele Vefa” diyerek 14 Mart Tıp Bayramınızı tekrar tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel