Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

 Yardım Kampanyasına Öz Malatyalılar’dan Destek
Şehzadeler Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım kampanyasına bir destek de Öz Malatyalılar Derneği’nden geldi. Katkıda bulunan tüm Manisalılara teşekkür eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bu yardımlar, gönül köprüsü kurarak, bir nebze de olsa kardeşlerimizin yaralarını saracaktır” dedi. 
Öz Malatyalılar Derneği, Şehzadeler Belediyesi öncülüğünde başlatılan Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım kampanyasına destek verdi. Dernek üyeleri 9 gün içerisinde topladıkları gıda, giyim, battaniye, bebek bezi ve maması gibi eşyaları, dernek binası önünde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teslim etil. Eşya tesliminde, Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir ve İsmail Önal, Başkan Çelik’e eşlik ettiler. Dernek Başkanı İsmet Akçay, “9 gün önce üyelerimize mesaj atarak başlatılan kampanyaya destek vermelerini istedik. Yalnızca hemşehrilerimizden değil Manisalılardan da büyük destek gördük. İlgi yoğun oldu. Vatandaşımız mazluma yardım elini uzattı. Bağışlanan ürünlerin yüzde 90’ı yeni kıyafet ve ev ürünlerinden oluşurken; içerisinde bebek bezi, maması, kuru gıda da var” dedi.
“KAMPANYAYA KATKILAR BÜYÜK”
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Dernek Başkanı, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Afat İl Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti ve Saruhanbey İlim Kültür Vakfı ile birlikte bu kampanyayı başlattık. Bu kampanya bağlamında da yerlerinden, yurtlarından olmuş olan, bugün elverişsiz hava şartları ve imkânsızlıklarla baş etmek zorunda olan Bayırbucak Türkmenleri’ne ve tüm savaş mağdurlarına iletilmek üzere kampanyayı başlattık. Kampanyaya çok ciddi katkılarda bulunuluyor. Allah hayırlarını kabul etsin. Diğer STK’ların da katkıları var. Tüm Manisalı hemşehrilerimizin duyarlılığına teşekkür ediyorum. Bizler evlerimizde sıcak bir şekilde istirahat edebilirken, Bayırbucaktaki kardeşlerimizin bir battaniyeye dahi ihtiyacı var. Öyleyse duyarsız kalamayız. Manisalı hayırseverdir. İnşallah bu yardımlarımızı önümüzdeki günlerde TIR'larla Hatay’a göndereceğiz. Hemşehrilerimize bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Bayırbucak Türkmenleri’ne ve savaş mağdurlarına sahip çıkalım. Evimizdeki bir fazla battaniyeyi, kullanılabilir durumdaki eşyamızı, bir miktar erzakımızı lütfen oradaki muhtaç olan kardeşlerimize iletelim. Bizi biz yapan değerdir. Bu değer yardımlaşmak, zor durumda olan kardeşlerimize sahip çıkmak, bizim özelliklerimizdendir. İnşallah Malatyalılar Derneği ve yönetiminin göstermiş olduğu bu hassasiyet herkese de örnek olsun diyorum. Kampanyanın sağlıklı bir şekilde yürümesi ve ilerlemesi için çaba ve gayret sarf eden başkan yardımcılarıma ve müdürlerime de teşekkür ediyorum. Bu yardımlar, gönül köprüsü kuracak kardeşlerimizin yaralarını saracaktır, bir nebzede olsa. Tüm hayırseverlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel