Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

 Vali Bektaş Bahçeşehir Koleji Öğrencileri İle Buluştu
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Bahçeşehir Kolejini ziyaret ederek okulda incelemelerde bulundu ve öğrencilerle bir araya geldi. 
Manisa Bahçeşehir Koleji Kurucusu Fırat Atlıhan, Okul müdürü Dilan Atlıhan ve okul yöneticileri Vali Bektaş’a okul ve okulun bilim müzesi hakkında bilgiler verdi.
Ziyarette eğitimin ülkenin geleceği olduğunu ve bu nedenle eğitim konusunda herkesin çok titizlenmesi gerektiğini ve Türkiye’nin de titizlendiğini vurgulayan Vali Bektaş, “Türkiye’de eğitime büyük önem veriliyor. Peki buna paralel olarak eğitimde başarılı olabiliyor muyuz? Belli şeyleri başardık. Ama başaramadığımız, daha almamız gereken çok yol var. Biz kamu sistemi içerisinde bir kısım esnekliklere ulaşmakta zorlanıyoruz. Özel sektörün hareket kabiliyetinin yüksekliği buna daha çok imkan tanıyor. O açıdan özel okulların da eğitim sisteminin önemli bir parçası olması gerekiyor. Özel okulların bir payı olması lazım. Tabi özel okulların avantajları var, zaafları var. Kamunun avantajları var, zaafı var. Ama sistem içerisinde kamu özel beraber yürüyebilirlerse muhtemelen bu avantajlar bütün sisteme yansıyabilecek, zaaflardan da olabildiği kadar kurtulabileceğiz. Büyükşehirlerde İstanbul, Ankara’da özel eğitim çok daha fazla gelişmiş. Buralara da yavaş yavaş yansıyor. Umarız başarılı olurlar. Çünkü hareket kabiliyetleri daha yüksek, karar verip uygulama imkanları daha iyi. Dolayısıyla bazen kısa vadede daha başarılı olabiliyorlar. Bize yeni bir soluk veriyorlar, yeni bir renk katıyorlar. Bizim eğitim sistemimizin de renklenmesini sağlıyorlar. Biz birbirimize bakarak etkileşiyoruz, öğreniyoruz. Tebrik ediyorum arkadaşlarımızı. Özel eğitimin devlet de önünü açıyor, belli imkanlar tanıyor. Devletin bakışı da olumlu. Tahmin ediyorum makul bir süre içerisinde belki de biraz daha çeşitlenecek biraz daha genişleyecek” şeklinde konuştu.
Manisa’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten okul kurucusu Fırat Atlıhan da konuşmasında, “Çocukların yarına ilişkin gelişimini doğru şekillendirmek üzere Devlet müteşebbis üzerindeki en büyük destekçi olmaya son dönemde özellikle başladı ki öğrenci üzerinden ekonomik destek bunun çok net işareti. Türkiye’de özel okul oranı öğrenci üzerinden yüzde 3, bu kısa süre içerisinde yüzde 15’leri minimumda görecektir, hepimizin ortak gayesi bu. Ama kamu özel ayrımı yapmadan ülkemiz adına doğru, hakkaniyetli bireyler yetiştirmek hepimizin temel arzusu ve görevi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel