Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi alaşehir mitingi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Manisa Büyükşehir Belediyesi

Türk askeri Musul’da kalmaya devam edecek mi ?
 Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Çoviç ve Bakir İzzetbegoviç’i ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, bir basın mensubunun "Türk askeri Musul’da kalmaya devam edecek mi ? sorusu üzerine "Musul’a Türk askerinin gitmesi aslında 2002 yılında olan bir harekettir. Bu hareketten sonra da 2014’te merkezi yönetimin talebi olmuştur. Kendilerinin bizden eğitim noktasında talepleri olmuştur. Askerlerimiz eğitimci olarak gitmiştir. Bunu geri çekmek gibi bir şey söz konusu değil. Bu ayın 21’inde Kuzey Irak, Türkiye ve Amerikalı dostlarımızla bir çalışma yapılacaktır. Bu çalışmayla Irak’ın genelindeki gelişmeleri değerlendirecekler. Rusya BM Güvenlik Konseyi’ne gitmeyi ne adına yaptı bu ayrı bir sorundur. Rusya bir taraf değildir. Türkiye olarak bizler oradan verilen cevabı gördük. Bu müraacatı reddetti.Talep edilmediğimiz bir yerde yoğuz. Her talep eden ülkeye de olumlu cevap vermeye kimse mecbur değildir. Bir tarafta 911 km Suriye sınırımız var diğer tarafta 394 km Irak sınırımız var. Rusya nın bu ülkelerle sınırımı var. Değil. Laskiyenin kuzeyinde yeni bir üst kurmak istiyor. Bunu dünyaya izah etmesi lazım. Bunların hepsi gündeme geldi. Türkiye olarak gerilimden yana olmayacağız. Sabırlı olacağız" dedi.

“TERÖRÜN AMACININ FARKLI TOPLUM KESİMLERİ ARASINDAKİ KADER BİRLİĞİNİ DİNAMİTLEMEK OLDUĞUNU GAYET İYİ BİLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör ülkelerimiz başta olmak üzere Balkanlar ve Avrupa’nın da huzuruna kastediyor. Terörün amacının sosyal dokuyu tahrip etmek, farklı toplum kesimleri arasındaki kader birliğini dinamitlemek olduğunu gayet iyi biliyoruz” dedi.

Bosna Hersek’in Avrupa kurumları ile bütünleşmesine ve Avrupa Atlantik yönelimine destek verdiklerini vurgulayan Erdoğan, “12 Ekim 2014 Genel Seçimlerinden sonra Bosna Hersek’te son derece olumlu bir atmosfer yakalandı. Bu müspet havayı uluslararası toplum gibi bizde memnuniyetle karşılıyoruz. Başta reform sürecinde kat edilen mesafe olmak üzere, Avrupa Birliği ve NATO süreçlerinde yaşanan gelişmeleri yakından izliyor ve destekliyoruz” diye konuştu.

“İHTİYAÇ DUYACAKLARI HER ALANDA BOSNA HERSEK’İN YANINDA OLACAĞIZ”

“Özellikle de 3 lider arasındaki birbirleri ile olan ortak akıl oluşturma ve müşterek çalışmadaki gayretleri, gerçekten örnek teşkil eden bir havadadır” diyen Erdoğan şunları kaydetti:
“Özellikle dış politika alanında Devlet Başkanlığı Konseyi’nin yol gösterici ve kararlı tutumu ülkenin diğer kurumlarına da örnek oluyor. Türkiye olarak bundan sonra da iyi ve kötü günlerinde, ihtiyaç duyacakları her alanda Bosna Hersek’in yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum.”

“TÜRKİYE, BOSNA HERSEK, SIRBİSTAN VE TÜRKİYE, BOSNA HERSEK, HIRVATİSTAN ÜÇLÜ DANIŞMA MEKANİZMALARININ SÜRDÜRÜLMESİ VE GÜÇLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”

Türkiye’nin bilgi ve teknoloji birikimiyle Bosna Hersek’in atacağı adımlara destek olunacağını belirten Erdoğan, “İşbirliğimizin kapsamının genişletilmesi konusunda hemfikiriz. Gerek siyasi alanda gerek iktisadi alanda gerek ticari alanda, askeri alanda her alanda biz Bosna Hersek ile bu müşterek çalışmalarımızı sürdürmekte kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tabii iş adamlarımız Bosna Hersek’teki yatırımları bizim için ayrıca bir gurur meselesidir. Bundan dolayı da müteşebbislerimizi, girişimcilerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Türkiye birikimlerini tecrübeli ve dünya standartlarında hizmet veren firmalarıyla her türlü yardıma, teşebbüse hazırız. Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan ve Türkiye, Bosna Hersek, Hırvatistan üçlü danışma mekanizmalarının sürdürülmesi ve güçlendirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“TERÖRÜN AMACININ FARKLI TOPLUM KESİMLERİ ARASINDAKİ KADER BİRLİĞİNİ DİNAMİTLEMEK OLDUĞUNU GAYET İYİ BİLİYORUZ”

Terör konusunda birlik ve beraberliğin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Terör ülkelerimiz başta olmak üzere Balkanlar ve Avrupa’nın da huzuruna kastediyor. Terörün amacının sosyal dokuyu tahrip etmek, farklı toplum kesimleri arasındaki kader birliğini dinamitlemek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Terör dünyanın her yerinde kan dökerek ayrılıkları derinleştirmeyi; kini, husumeti ve nefreti körüklemeyi hedeflemektedir. Terör eylemlerine karşı Bosna Hersek halkının gösterdiği birlik ve beraberliğin önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğine inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Terörün dini ve milliyeti olmadığını ifade eden Erdoğan şunları kaydetti:

“Türkiye terörle mücadelesinde her daim Bosna Hersek’in ve dostlarının yanında olacaktır. Bir gerçeği daha özellikle burada vurgulamak istiyorum. Bosna Hersek ile olan dayanışmamızı, özellikle serbest ticaret anlaşması ile çok daha ilerilere taşımanın gayreti içerisindeyiz. Ülkelerimiz arasındaki yakın ilişkilerin diğer bir tezahürü Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin düzenlenmesinde yaşanmıştır. 2017 yılında Bosna Hersek’te 2019 yılında ise ülkemizde yapılması öngörülen festival, Bosna Hersek’in talebi üzerine 2017’de ülkemizde 2019’da ise Bosna Hersek’te düzenlenecektir. Yapılan becayiş ile Erzurum özveride bulunarak bu büyük faaliyeti 2 yıl önce yapmayı kabul etmiştir. Böylelikle ülkemiz bu alandaki tecrübelerini 2019’da Bosna Hersek ile paylaşmayı kabul etmiştir. Ben bu düşüncelerle sözlerime son verirken tekrar Devlet Başkanlığı Konseyi’nin değerli Başkanı ve üyelerini misafir etmekten duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum.” 

Etiketler: musultürk askeri

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel