Öne Çıkanlar izmir istanbul Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Kula Devlet Hastanesi enflasyon açıklaması

Turgutlu’da Esnaf Sorunları Masaya Yatırıldı
 

Turgutlu’nun genel sorunları arasında yer alan kayıt dışı işyerleri ve kaldırım işgallerine yönelik olarak Kaymakam Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin başkanlığında toplantı düzenlenerek, daire müdürleri ve esnaf odaları temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunuldu. Karşılıklı anlayış ve iyi bir organizasyonun ilçe geneline başarı olarak yansıyacağını ifade eden Başkan Şirin, “Turgutlu Belediyesi olarak sorunların çözümü noktasında imkanlarımızı seferber etmeye hazırız” dedi. 

Turgutlu’da kayıt dışı işyerleri ve kaldırım işgallerine yönelik olarak Turgutlu Belediyesi Meclis Salonu’nda toplantı gerçekleştirildi. Kaymakam Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Manisa Esnaf Oda Birlik Başkanı Hasan Geriter, Zabıta Müdürü Bülent Gökmen, Vergi Dairesi Başkanı Erkan Kirez, İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürü Musa Çallı, Turgutlu Halk Sağlığı Başkan Dr. Murat Yücetürk, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir ile esnaf odaları başkanları katıldı.
Toplantının ana gündem maddeleri arasında yer alan ilçe dışından gelen kaçak ekmek, kaldırım işgalleri, kayıt dışı iş veya seyyar esnaf konuları masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, esnafa eşit ve adil hizmet vermenin çabasında olduklarını ifade ederek, “Helalinden kazanan esnafı korumakla mükellefiz. Yasalar karşısında herkes eşittir. O açıdan bir yerde kayıt dışı esnafı men ettiğimizde o adamın başka bir yerde yasal anlamda yapması gereken konularda yol göstermemiz lazım. Kamu standartlarını korumalıyız” dedi.

TOPYEKÜN SEFERBERLİK BAŞARIYI GETİRECEKTİR
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin yerel yönetim ve kurumlar arası işbirliğiyle esnafa huzur ve güven veren çalışmaların gayretinde olduklarını belirterek, “Yaşanabilir bir Turgutlu’da neler yapabileceğimizi masaya yatırmak için bir araya geldiğimiz bugünde, iyi organize ve verimli işbirliğinin ilçemize yansıyacağını düşünüyorum. Bu konuda karşılıklı anlayış çerçevesinde hareket etmeliyiz. Hepimizin ortak amacı ilçemizdeki sorunları en aza indirmek. Görev paylaşımlarıyla bu amaca hizmet edeceğimizi düşünüyorum. Topyekün çalışmayla başarı sağlanırsa hedefe ancak bu şekilde ulaşılabiliriz Özellikle esnafımızın pek çok noktada sorunları var. Bizler üzerimize düşen görevi her zaman ifade ettiğimiz gibi yapmaya hazırız. Toplantımızdan çıkan kararların ilçemizin hayrına olacağını belirtmek isterim. Ortak çözüm noktasında bugün sizleri ağırlamaktan da memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.
Toplantıda söz alan oda başkanları, Turgutlu’ya getirilen kaçak ekmek, kaldırım işgalleri, kayıt dışı esnaflık, seyyar satışları, işyeri açma ruhsatların denetlenmesi gibi sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti. Toplantı sorunların çözümü noktasında komisyon kurulması kararı alınmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel