Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Taşeron temizlik işçileri de kadroya alınacak mı?
Başbakan Ahmet Davutoğluyapmış olduğu açıklamalarda seçimlerden sonra Taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesi yönünde çalışmalar yapacaklarını bu işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi.Yapılan görüşme sonucunda belkide en dikkat çekici cümleyi  Türk-iş Başkanı Ergün Atalay kurdu. Başkan tarafından söylenen söz şu şekilde olmuştur. ’’Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve asıl işte çalışan 100 bin dolaylarında taşeron işçilerin kadroya alınması yazılı metin haline getirildi ve kadroya alınma çalışmaları başlanacak” dedi. Bu da doğal olarak kamuda Asıl İşi Yapan İşçi Kimdir ? sorusunu karşımıza çıkardı. Geçtiğimiz günlerde kadroya alınan binlerce karayolu işçisinden yola çıkalım. Bu işi yapanlar asıl işi yapanlardır. Yani eğer karayollarında görevli yol yapım ya da diğer görevlerde bulunuyorsanız sizin de seçimlerden sonra kadroya geçme durumunuz gündemde. Peki diğer kurumlar ? Örneğin hastaneler de hangi işçiler asıl işi yapıyor ? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik‘de  bu konu üzerinden bir açıklama yapmıştır. Hastanelerde görevli Tıbbı Sekreterler,HastaBakıcıları,Teknisyen,Radyoloji Teknikeri gibi pozisyonlarda işçi pozisyonlarında çalışanlar Asıl İşi Yapanlardır.  Ayrıca hastanelerde görevli olan temizlik işçileri de her ne kadar ihale usulü çalışsalar da onlarda asıl işi yapanlar arasında yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel