Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

  Tanık Madenci, Davayla Uğraşamam
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği kazanın ceza duruşmasında tanık sıfatıyla dinlenen madenci Cüneyt Sualp, 2 yıldır işsiz olduğunu ve ödünç parayla duruşmalara katıldığını belirterek, artık duruşmalara gelmek istemediği için şikayetini geri aldı. 
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasının ceza davası 5'inci duruşmanın 3'üncü oturumuyla Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Davada tanık sıfatıyla dinlenen madenci Cüney Sualp, o gün yaşananları anlattı. 
Sualp, "'5'inci bant tarafından geliyor' dedik. Dumandan yaralı olarak çıkan arkadaşları yer üstüne çıkan bantlara alıp yer üstüne çıkardık. Beyaz duman geldiğinde trafonun içindeydim. İlk beyaz duman geldiğinde bekledik belki geçer diye. Sonra çok yoğun bir duman gelmeye başladı. Beyaz duman gelmeden yarım saat öncesine kadar bantlar çalışıyordu. Beyaz duman geldiğinde bantlar durmuştu. Bulunduğumuz yere yakın temiz hava bölgesi vardı biz de oraya kaçtık" dedi.

"ÖDÜNÇ PARAYLA DURUŞMAYA GELİYORUM"
İfadesinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı tarafından şikayetinin olup olmadığını sorulması üzerine Madenci Cüneyt Sualp, "Şikayetçi değilim. Ben evini geçindirmeye çalışan biriyim. 2 yıldır işsizim. 2 çocuğum var. Ödünç para alarak buraya geliyorum. Davayla uğraşamam. O yüzden şikayetçi değilim. 2 tane çocuğa bakıyorum" ifadelerini kaydetti. 
Sualp'in bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, "Şikayetçi olsan da olmasan da gerek görülürse seni buraya çağıracağız" dedi. Mahkeme Başkanı Ballı tarafından Sualp'in daha önce Kınık Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadesi okundu. Sualp'in daha önce "Fazla üretime yönelik baskılar vardı. Ölen vardiya amirimiz Koray Karadağ'ı bir şartelciyi bant çalışmadığı için döverken gördüm" şeklinde verdiği ifade ise dikkat çekti. Bu verdiği ifadenin doğru olup olmadığının sorulması üzerine Sualp, daha önce üretim baskılarının olduğunu ve kazada hayatını kaybeden Vardiya Amiri Koray Karadağ'ın bir madenciyi hırpalarken gördüğünü söyledi.

"MEGAFON ÇALIŞSAYDI BU KADAR MADENCİ ÖLMEZDİ"
Madenci Cüneyt Sualp'e Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadesinde de yer alan "Daha önce megafon sistemi vardı. Megafon telefondan daha sağlamdı. Elektrik kesintilerinde ya da sıcaklık yükselmelerinde arızalanmıyordu. Çalışmaya devam ediyordu. Onlarla haberleşiyorduk" şeklindeki ifadesi hatırlatıldı. Megafonların Park Teknik döneminde kurulduğunu söyleyen Sualp, o dönemde telefon yerine megafonlarla haberleşildiğini belirterek, "Megafonlar çalışsaydı daha çabuk haberleşilirdi. Bu kadar madenci ölmezdi" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel