Öne Çıkanlar kısa film manisa aile hekimleri derneği kenan ışık manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı

Su Kalitesinin Arttırılması İçin Bir Araya Geldiler
 Yerel Yönetimlerde Su Güvenilirliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu öncülüğünde gerçekleştirildi. Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Saruhan Otel’de yapılan toplantıda Manisa Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter, MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ile diğer kurumların temsilcileri yer aldı. Toplantıda içme suları, kaynak ve doğal mineralli suların hijyenik şartlara uygunluğu ile sularda kalite standartlarının arttırılması, su kalitesinin izlenmesi, denetimi konusunda nelerin yapılması gerektiği tartışıldı. Ayrıca Manisa başta olmak üzere bölge illerinin su sorununun masaya yatırıldığı toplantıda vatandaşlara sağlıklı içme suyu götürülmesi konusunda nelerin yapılması, hangi kontrol mekanizmalarının uygulanması gerektiği ve suyun mikrobiyolojik kalitesinin arttırılması için hangi yöntemlerin kullanılması gerektiği ele alındı.
"İÇME SUYU DEPOLARINI YENİLİYORUZ"
Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Manisa’nın 6360 sayılı yasa ile Büyükşehir olduğunu dile getirerek, ilk aşamada MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kuruluş aşamasının gerçekleştirildiğini söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, “Su güvenliği, insan hayatı için çok önemli. Bu noktada il genelinde mahallerimizin kötü durumda olan içme suyu depolarını yeniliyoruz. Bizler su kalitesini ne kadar arttırırsak ve vatandaşlarımıza kaliteli bir şekilde sunabilirsek en önemli hizmetlerimizden bir tanesi bu olacaktır” dedi. MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu ise, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz il genelinde su depolarının tadilatına büyük önem veriyoruz. İl genelinde 68 tane su deposunun tam kapasiteli bir tadilat ihalesi yapıldı ve bu sonrasında da devam edecek. Ayrıca 35 tanesi güneş enerjili, 1689 tane ise şamandıra sistemli tam otomatik klorlama cihazının da depolarımıza montajı yapıldı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel