Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam alaşehir mitingi Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp

Özel:
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "301 kez olası kasla adam öldürmeden yargılanan kişilerle ilgili tutuksuz yargılama talebi aslında savunmanın kendisine güvenin ne kadar yükseldiğini gösteriyor" dedi. 
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili, sekizi tutuklu 46 sanıklı davanın beşinci duruşmasının sekizinci celsesini takip eden CHP Grup Başkan Vekili Özel, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bugün gelinen noktada aslında beklenenler olmaya başladığını dile getiren Özel, “Davaya kamuoyunun ilgisi azaldı. İlk gün kilometrelerce gelinen yerde şimdi salonun üçte biri dolu. Eşlerin ve anaların salonda yakarmalara çınlıyor ama başka kimse yok onları duyan ve yavaş yavaş artık tutuksuz sanıkların tutuklanmasını talep edildiği günlerden, bugün tutuklu sanıkların serbest bırakılmasının talep edilmesi noktasına geldik. Tabi 301 kez olası kasla adam öldürmeden yargılanan kişilerle ilgili tutuksuz yargılama talebi aslında savunmanın kendisine güvenin ne kadar yükseldiğini gösteriyor. Bu durum devletin onların ne kadar arkasında durduğunu, hükümetin ne kadar arkasında durduğunu, her geçen gün biraz daha kendilerini nasıl güvende hissettiklerini gösteriyor.” dedi.
“BUGÜNLER İÇİN TAZMİNAT İSTEMEYE DA KALKABİLİRLER”
Davanın sonunda sanık avukatlarının alacaklı çıkabileceklerini savunan Özel, “Hatta bizi boşuna tutuyorsunuz’ diyebilirler. Serbest kalmak yetmez, bugünler için tazminat istemeye de kalkabilirler. Çünkü ilk gün hepimiz Soma’nın arkasındayız diyenler, şimdi sadece maden lobisinin, maden şirketlerinin, enerji lobisinin esiri olmuş durumdalar. Onlara teslim olmuş durumdalar. Söz verilenler yapılmadı, hatta geçen gün emekçilerin aleyhine bir takım girişimler oluyor. Bugün Soma havzasında facia gününden çok daha kötü şartlarda çok daha ciddi baskılar altında, çok daha emekler sömürülerek çalışıyor insanlar. Soma’nın havzasındaki diğer madenler her an bir yeni Soma faciasını yaşatacak durumda. Çünkü tedbirsizlik diz boyu ve verilen sözler tutulmadı. İş güvenliği konusunda da bir arpa boyu yol alınmadı. Biz dikkat ile takip edeceğiz. Elbette bundan sonrada bu meselenin sonunu bırakmayacağız. Birkaç yönü ile bakıyoruz. Geride kalanlara sahip çıkmak zorundayız. Mevcut madencilerin şartlarının iyileştirilmesi, onların hayat garantilerinin mutlaka kollanması lazım ve burada büyük kamu zararı var. Kamu zararını da takipçisi olmak durumundayız hepimiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel