Öne Çıkanlar kısa film kenan ışık manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı manisa aile hekimleri derneği

Özdağ: “Yerli Malı Kullanmalı, Milli Düşünmeliyiz”


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, günlük ihtiyaçların yerli ürünlerden karşılanmasının ekonomik açıdan büyük önem taşıdığını belirterek, herkesi yerli malı kullanmaya ve milli birlik ve beraberlikten yana olmaya çağırdı. 

12-18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 18 Aralık 1929’da Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti kurulduğunu Başkanlığına TBMM Reisi Kazım (Özalp) Paşa seçildiğini ve Haftanın önce 1929’dan 1946’ya kadar Milli İktisat ve Tasarruf haftası olarak daha sonra da Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya devam ettiğini belirtti.
Özdağ açıklamasında herkesi yerli malı kullanmaya ve milli birlik, beraberlikten yana olmaya çağırarak, “Yerli Malı Haftası kutlamaları yapılırdı okulda ve bizler öğrenciyken ceviz, badem, üzüm ve diğer yiyecekleri götürür bununla övünürdük. Tabi ki tarımımıza sahip çıkacak, tarımı modern tarımla buluşturacağız. Ama asıl yerli malı olarak araba, uçak, tank, cep telefonu, helikopter, tank ve diğerlerini kendimiz üretirsek sevinmeliyiz, enerjimizi de kendimiz üretmeliyiz, arabamızı da kendimiz üretmeliyiz. Dışa bağımlılıktan kurtulup bunları ürettiklerimizi satarak ekonomimizi zenginleştirmeli, Türkiye’yi güçlü ve süper ülke yapmalıyız” dedi.
“Milliyetçilik milletinden yana olmak, yerli malı kullanmaya özen göstermektir. Kendi tankını, uçağını, arabanı, barajlar, Organize Sanayi Bölgeleri ve tüm yerli üretimleri yapmaktır” diyen Özdağ, açıklamasında, “Yerli ve Milli solcular sosyal demokrasi istiyorlardı, biz sağladık. Sosyal devlet istiyorlardı biz oluşturduk. 65 yaşını geçene, engelliye, dula, öksüz ve yetim çocuklara maaş veriyoruz. Karşılıksız kredi ve burs veriyoruz. Aynı zamanda öğrencilere proje karşılığında para vermeye devam edeceğiz. İşte budur milli ve yerli olmak. AK Parti tüm bunları başarmış bir iktidar partisi” ifadelerine yer verdi.
Türkiye’nin, Cumhuriyetinin yüzüncü yılı olan 2023’e yönelik stratejik dış ticaret hedefi dahilinde dünya mal ticaretinden aldığı payın artırılarak ihracatının 500 milyar dolara çıkarılması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Özdağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu hedefe ulaşmak için sanayiye ve teknolojiye daha çok ağırlık verecek, yeni OSB’ler ve Bilişim Teknoloji Alanları açacağız. İthalatı her geçen süreçte azaltacak ihracatı daha çok arttıracağız. Türkiye’nin imalat sanayi ile hizmet üretim potansiyelinin ihracat odaklı olarak değerlendirilmesi ve yönlendirilmesinin uygulanmasını sağlayacağız. KOSGEB ve diğer destekleyici unsurlar aracılığıyla yatırımcıya destekleri arttıracak ve daha çok üretim, daha çok ihracat yapılmasının önünü açacak. Hem ülke kazanacak, hem sanayici, esnaf ve girişimciler kazanmış olacak. Bu hedeflerle önümüze koyduğumuz tüm hedefleri gerçekleştirerek Türkiye’yi güçlü ve süper ülke yapacağız. Unutulmamalıdır ki yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın yatırımcılarımızın yatırımlarını ülkemize yapmasının ülke ekonomimiz ve gelişimimiz için önemi büyüktür. Tüm halkımızın ve yatırımcılarımızın Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını en içten duygularımla kutlar, saygılarımı sunarım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel