Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi çankaya Gündem ÖMÜR DEDİĞİN PROGRAMININ KONUĞU İSMAİL AYDIN OLDU Çocuklar Bu Proje ile Dijital Hayattan Uzaklaşacak şehitler için kınama

Özdağ, “Çanakkale’nin Mimarı Enver Paşa’dır”
 Sağlık – Sen Manisa Şubesinin Çanakkale Şehitlerini anma haftası ve 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlediği “Tıbbiyeli Şehitlerin Anılması” adlı program düzenledi. Programa AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Mert, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrgat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Bilim-Sanayi-Teknoloji İl Müdürü Dr. Erbil Kalmış, SGK İl Müdürü Nesrin Aras, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları, Sağlık-Sen yöneticileri, STK Temsilcileri, Sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Program çerçevesinde AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ile Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Mert’in konuşmacı olarak katıldığı “Siperin ardındaki Çanakkale” isimli konferans gerçekleşti. Konferanstaki konuşmasında Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Biz Çanakkale’de Enver Paşa’yı, Cevat Paşa’yı ve diğer komutanları unuttuk. Birileri hep bize onları unutturmak istedi. Halbuki Enver Paşa iyi bir komutan iyi bir askerdi. Tüm komutanlarımız vatanseverdi. Enver Paşa Osmanlı yıkılırken bazı yerlerde savaş kaybetmiş bir insan olmakla beraber 250 Bin askerle cephede savaşan onları kumandanlık eden ve bu zaferin kazanılmasında büyük payı olan bir komutandı. Bu nedenle Çanakkale’nin gerçek mimarı Enver Paşa’dır. Çanakkale’de Enver Paşa bir mimarken bu süreçte büyük bir lider doğmuştur. Bu liderin adı da Mustafa Kemal’di” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrgat, “Bizim millet olarak hep bahsettiğimiz ama özlemini çektiğimiz bir milli birlik ve beraberlik ruhu vardı Çanakkale’de diyen İrgat, “Biz millet olarak o birlik ve beraberlik ruhunu yakaladığımızda bizim hiçbir şeyden çekinmememiz gerektiğine korkmamamı, çekinmememiz gerektiğini daha net göreceğiz. Tıp mesleğini icra eden sağlık çalışanları da o ruh kadar kıymetli ve kutsal bir mesleği icra ediyorlar” dedi.

“TÜRKLER DEVLET KURMA İRADESİ YÜKSEK BİR MİLLETTİR”

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrgat’ın konuşmasının ardından AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ile Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Mert’in konuşmacı olarak katıldığı “Siperin ardındaki Çanakkale” isimli konferans başladı. Konferansta Tıbbiyeli Şehitleri anmak vesilesiyle bulunduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Dünya’da beş büyük imparatorluk kuruldu. İmparatorlukların ömrü genelde 300 yıl sürmüştür. İstisnalıları ise Osmanlıdır. Osmanlı Devleti 623 yıl yaşamıştır. Türklerin çok devletleri oldu ama yıkılan her devlet bir öncekinin devamı şeklindeydi. Türkler devlet kurma iradesi yüksek bir millettir. Biz bir devletimiz yıkılırken diğer devletin tohumlarını atmayı başarmış bir milletiz. Biz Türkler 960’lı yıllarda Anadolu’ya geldik. Girerken de Kars’tan girdik. Osmanlı İmparatorluğu yıkılırken biz 9 cephede savaştık. 9 Cephede 3 Milyon şehit verdik. Osmanlı 9 cephede savaşırken savaşın perde arkasının kahramanları var. Bu kahramanlardan en başlıcaları ise tıbbiyeli gönüllülerdir” ifadesinde bulundu.

TÜM DÜNYA LİDERLERİNİN 5B PROJESİ VARDIR

“Biz Galiçya’da savaşırken aynı zamanda Sarıkamış’ta da savaşıyorduk” diyen Özdağ konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İngilizler, Fransızlar ve Ruslar topraklarımızı ele geçirmek istiyorlardı. Bunda ki hedefleri ise 5 B Projesiydi. Dünya’nın tüm liderlerinin 5 B projesi olmuştur. Bunlar Berlin, Belgrat, Bosfor yani İstanbul, Bağdat ve Bombay’ı ele geçirmektir. Biz 9 cephede savaşırken Sarıkamış’ta hastalık, donma ve değişik sebeplerden olayı askerlerimiz şehit oldu. Sarıkamış’ta ki komutan Enver Paşaydı. İttihat ve Terakki’nin başında da Enver Paşa vardı. Mustafa Kemal o dönem ast rütbeli bir subaydı. Subayların büyük bir kısmı ast rütbelerde olduğu için arka bölümlerde görevlendiriliyorlardı. Hal böyleyken Enver Paşa komutasında büyük bir trajedi yaşadık. Bu trajedinin ardından İstanbul’a dönen Enver Paşa İstanbul’da Kızılay’ın düzenlediği etkinliğe katılmak ister. Kendisi, “Savaş kaybetmiş bir komutanım. Daha önce de Balkanları kaybetmişiz. Acaba beni nasıl karşılayacaklar” diyerek bir nabız yoklamak ister. Çok iyi karşılandığını görünce de ‘elime tekrar ipleri alabilirim’ düşüncesiyle öne çıkar. Liman Von Sanders’le görüşürler. Çanakkale’de ki tahkimatların çoğunu Abdülhamit yaptırmıştır. Abdülhamit bir rivayete göre, “Benim yaptığım istihkamlar, tahkimatlar hala muhafaza ediliyorsa İngilizler, Fransızlar İstanbul’a kolay kolay gelemezler” der. Enver Paşa Liman Von Sanders’le konuşmasında “Siz Almanların komutanısınız. Bizler de Türklerim komutanı olarak Çanakkale’de direniş göstereceğiz” der. Liman Von Sanders Enver Paşa’nın sözleri üzerine “Bize güvenmiyor musunuz” diye sorar. “Enver Paşa’da güvenmediklerini ifade ederek, “Siz Sarıkamış’ta bize kışlık elbise verecektiniz. Sıhhiyeler, Doktorlar gelecekti. Silah yardımı yapacaktınız. Bunların hiçbirini yapmadınız, geciktiniz ve biz o trajediyi yaşadık” der. Biz Çanakkale’de Enver Paşa’yı, Cevap Paşa’yı ve diğer komutanları unuttuk. Yıllarca varsa yoksa Mustafa Kemal dedik. Halbuki Mustafa Kemal’in varlığını söylemek Enver Paşa’ya ne zarar getirir, Enver Paşa’nın varlığını söylemekte Mustafa Kemal’e ne zarar getirir. Getirmez. İkisi de Kahraman. Hatta Enver Paşa bir gün Talat Paşa ile otururken Talat Paşa sorar, “Cephe’den cepheye koşuyorsun, şayet başına bir şey gelirse komutayı kime verelim, kimi öneriyorsun” Enver Paşa, “Mustafa Kemal’e” cevabını verir. Aynı şekilde Mustafa Kemal Cumhurbaşkanı olduktan sonra Enver Paşa hakkında ileri geri konuşanları susturur ve Enver Paşa hakkında bu şekilde konuşulmasını yasaklar.”

MUSTAFA KEMAL’İ SAMSUN’A GÖNDEREN VAHDETTİN’DİR

Mustafa Kemal Atatürk ile Enver Paşa’nın iki iyi arkadaş olduğunu ve Libya’da İtalyanlara karşı birlikte direndiklerini anlatan Özdağ, “Birlikte beraber mücadeleleri vardır. Enver Paşa deyince aklımıza sadece Sarıkamış’ı getirtmek istediler. Halbuki Enver Paşa iyi bir komutan iyi bir askerdi. Tüm komutanlarımız vatanseverdi. Enver Paşa Osmanlı yıkılırken bazı yerlerde savaş kaybetmiş bir insan olmakla beraber 250 Bin askerle cephede savaşan onları kumandanlık eden ve bu zaferin kazanılmasında büyük payı olan bir komutandı. Bu nedenle Çanakkale’nin gerçek mimarı Enver Paşa’dır. Çanakkale’de Enver Paşa bir mimarken bu süreçte büyük bir lider doğmuştur. Bu liderin adı da Mustafa Kemal’dir. Mustafa Kemal’i Samsun’a gönderen de Vahdettin’dir. Yıllarca bu gerçekler hep saklanmak istendi. Yıllarca tarih gerçek olarak okutulmadı. Zannedildi ki gerçek tarih okutulursa Mustafa Kemal’e, Cumhuriyeti kuranlara bir eksiklik gelir. Halbuki hiçbir eksiklik gelmez. Mustafa Kemal, Enver Paşa ve diğerleri kahraman insanlardı. Hepsinin ayrı bir değeri vardı. 9 Cephede savaşırken Türkler olarak çok büyük sıkıntılar, yokluklar yaşadık. Allah bize yardım etti ve Çanakkale’de üstün bir direniş gösterdik. Çanakkale’nin büyük mimarı Enver Paşa’yı, orada doğan büyük lider Mustafa Kemal’i ve orada ölen bize bu vatanı bahşeden 250 Bin Kahramanı, Şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum” dedi.

 Özdağ’ın konuşmasının ardından Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Mert’in konuşmasında siperin ardındaki Çanakkale’yi anlattı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel