Öne Çıkanlar alaşehir mitingi MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam Manisa Büyükşehir Belediyesi Baba İlgilenir

Özdağ :
 28 Şubat Postmodern Darbesiyle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç Dr. Selçuk Özdağ "Doksan yılı aşkın bir tarihi olan cumhuriyetimizin son elli yılı darbeler tarihidir; 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan muhtıra ve darbeleri Türk demokrasisine ve Türk ekonomisine çok ama çok büyük zararlar vermiştir" dedi.

DARBELER KARANLIK TARİHTE KALDI

"Darbeler Türk demokrasisinin ve ülkemizin yakın tarihinin karanlıkta kalmış dönemleridir" diyen Özdağ ,  "Millet adına ve milletin huzuru adına yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen darbeler sağ veya sol görüş fark etmeksizin binlerce insanımızın cezaevlerine kapatıldığı, idam edildiği, işkencelerin yapıldığı ve istikballerinin ellerinden alındığı zulüm dönemleridir" ifadesinde bulundu.

HER DARBE BİR SONRAKİNİ HAZIRLADI

AK Parti Manisa Milletvekili Doç Dr. Selçuk Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü; 
"Türkiye eğer darbelere karşı hukuku işletilebilseydi, siyaset kurumu şahsiyetli bir duruş ortaya koyabilseydi bugün Türkiye bulunduğu yerin çok ilerisinde olurdu. 12 Mart'ı yapanlar 27 Mayıs'ı yapanların sanık sandalyesine çıkarılmamasından cesaret aldılar; 12 Eylül'ü yapanlar 12 Mart'ı yapanlardan hız aldılar; 28 Şubat, 27 Nisan hep aynı hesap soramayan siyaset kurumunun pısırıklığından cesaret aldı. Türkiye 27 Mayısı yapanları sanık sandalyesine çıkarabilme cesaretini gösterebilseydi, milletimizi canından bezdiren darbeler dönemi çoktan kapatılmış olurdu."

28 ŞUBAT RUHLARA MUSALLAT OLDU

"Yaşadığımız bu darbeler ve muhtıralardan özellikle 28 Şubat post modern darbesi milletimizin ruhuna musallat olan habis bir ur olmuştur"  vurgusunda bulunan Özdağ, "Bundan sonra 28 Şubatlar olmayacaktır. Hiç kimse bizim ruhumuza musallat olmayacaktır. Hiç kimse milletimizin değerleriyle dövüşemeyecek. Yel değirmenlerine karşı birileri kalkıp Donkişotluğa soyunmayacaklardır. 28 Şubatçılara karşı milletimiz sandıkta gereğini yapmıştır. 2002, 2004, 2007, 2009, 2011,2014 seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi referandumunda, 2010 Anayasa değişikliği referandumunda ve en son Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu millet gereğini yapmış ve yapmaya devam edecektir.   Milyonlarca insanın hayallerini, ülkülerini, istikbali, geleceğini artık hiçbir darbe heveslisi çalamayacaktır"dedi.

"28 Şubat birilerinin projesi ve milletimize, halkımıza, devletimize işlenmiş ayıplı bir sürecin adıdır" diyerek açıklamasına devam eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç Dr. Selçuk Özdağ, “Bu projenin iç ayağı olduğu kadar dış ayağı da vardır. Türkiye’nin bugün yaşadığı problemlerin çoğunun arkasında darbeler var. PKK en büyük iki atılımını, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinden sonra yapmıştır. Darbeciler milletle uğraşırken, PKK yeni mevziler kazandı. 28 Şubat irtica ile mücadele adı altında, aslında PKK ya çalıştı. Onu büyüttü, semirtti" ifadesinde bulundu.

DİNSİZ BİR MİLLET MANEVİYATSIZ ORDU OLUŞTURULMAK İSTENDİ

28 Şubat'ın, muhayyel bir irtica tehlikesini kendine mesnet yaptığını kaydeden Özdağ, "Dinsiz bir millet, maneviyatsız bir ordu için kollar sıvandı. O dönemin güçlü ismi Çevik Bir’in TSK peygamber ocağı değildir şeklindeki beyanı hafızalarda tazeliğini koruyor. Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu’nun, baş örtüsü için söylediği “İhtimal ki bazı kelleler uçacaktır” sözü dönemin psikolojisini yansıtan bir vecize olarak hala hatıralarda yaşıyor" dedi.

Türkiye’nin mutlaka darbelerle, darbecilerle hesaplaşmak zorunda olduğunu belirten Özdağ, "Bu hesaplaşma özellikle son yıllarda başlamış ve devam etmektedir. Hangi sebep ve gerekçeyle olursa olsun bu aziz millete kalkan el asla cezasız kalmamalıdır, gerekirse o eller hukuk çerçevesinde kırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel