Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Öz:  “Artan Elektrik Kesintileri Üreticiyi Tedirgin Ediyor”
 Sakine Öz, “Kanatlı hayvancılıkla geçinen Saruhanlı ilçemizin Alibeyli Mahallesindeki üreticilerimiz, kimi geceler sabaha kadar elektriksiz bırakılıyor. Üreticilerimiz, arıza kaydını ALO 186 üzerinden Manisa’ya bildirmelerine karşın, gece kesintilerinde ilçede çalışacak eleman bulunmadığı gerekçesiyle sabah 8’e kadar mağdur edildiklerini belirttiler.” dedi ve sorunu şöyle paylaştı:

Kümes Hayvanları Risk Altında

“Kümes ve üretim tesislerinde düzenli çalışması gereken havalandırma sistemi, böylesi uzun süren elektrik kesintilerinde tehlike yaşıyor. Devreye giren jenaratörlerin de ani bir arızayla karşılaşması halinde, sabaha kadar süren arızalarda havalandırma tümüyle devredışı kalacak ve kanatlı hayvanlar sıcaktan, havasızlıktan telef olacak.”


Böyle düzen olur mu!

“Manisa’da elektrik kesintileri bezdirdi. Dağıtım özelleştirmelerinin de ardından muhatap bulma sorunu büyüyen üreticimiz, elektriği kesildiğinde arıza kaydını bırakıyor ama gece 12’den sonra ilçede o arızayı tamire gelecek ekip olmadığı gerekçesiyle sabahı beklemesi isteniyor. Böyle düzen olur mu! O arada jenaratörler de dursa, yaşanacak zararı Bakanlık hesap edebiliyor mu?”


Bakan Taner Yıldız'ı Göreve Çağırdı

“Biz, üreticimizle birlikte, her tür elektrik arızasına anında müdahale edecek ekiplerin dönüşümlü 24 saat çalışmasını istiyoruz. İlde nasıl arıza kaydı alıyorsanız, sabaha kadar bekletmeyeceksiniz. İlçelerde de gece çalışacak ekibiniz müdahaleye hazır olmalı. Saruhdanlı’da ve diğer ilçelerimizde, gece 12’den sabah 8’e kadar sorunsuz çalışacak bir ekip bulundurulmalı. Manisalılar elektriğe zaten bütçesini adamış, bir de arızanın tamiri için ertesi günü beklemesin!

Bakan Taner Yıldız’a hem altyapı hem de personel sorunlarını aşmak adına soru önergesiyle açık çağrıda bulunuyorum: 

Manisa’da elektrik kesintilerine geç müdahale edildiği yönündeki şikâyetlerin artması karşısında, bakanlığınız ilgili firmayla görüşerek herhangi bir çalışma yapmış mıdır? Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. (Gediz EDAŞ) ile Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.'de (Gediz EPAŞ) teknik altyapı sorunu ve personel azlığı mı vardır; bu konuda bakanlığınız gerekli inceleme çalışmalarını başlatacak mıdır? 24.00-08.00 saatleri arasında, Manisa’nın ilçelerinde arızanın giderilmesi için ekip çalıştırılacak mıdır? Gece saatlerinde yaşanan elektrik kesintilerini bildirmek için ilgili firmaya arıza kaydı bırakmak isteyen, ancak ilçesinde o saatlerde çalışan personel bulamayan abonelerin sorununun çözümü için bakanlığınız bir işlem yürütecek midir? Manisa’nın ilçe ve mahallelerinde, 2014 yılından bugüne, elektrik kesintisi nedeniyle kaç adet şikayette bulunulmuş; bu arıza kayıtlarından kaçı kümes hayvancılığıyla uğraşan üreticilerimizden gelmiş, ortalama ne kadar sürede arızalar giderilmiştir?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel